Miért nem megy a szobatisztaság?
Nem szabad összehasonlítani a gyerekeket! Még a testvérek sem fejlődnek egyformán :) -és ezt tapasztalatból írom Neked!
Ha nagyon zavar hogy pelusban van,akkor megpróbálhatod lefizetni- én az első lányunknál azt csináltam,hogy eldugtam a pelust reggelre. Előtte 1 nappal töltötte be a 2 évet. Megmondtam,hogy nincs,bilibe kell pisilni,kakálni. Ha nem lesz pisis,kakás a bugyika,akkor vehet ki valamit a dobozból(volt egy kis doboz,amibe öntöttem győri kekszet,10 ft-os lapos nyalókát,cukorkát). Persze egyből ügyesen használta a bilit,amikor csak kellett :) 2 hétig volt lefizetés,majd csak az ováció maradt. Akkor a dobozzal együtt az éjszakai pelus is eltűnt. Ez a lefizetés a köszönésnél is bevált :)
Második lányunk (23 hónapos) csak ritkán kap efféle jutalmat. Ő inkább tapsolja és dicséri magát "ügyes!!" Ritka nagy öröm nekem azt látni,mikor Ő örül,hogy "bele" van :)
Amúgy, az első pelus mentes nap a 2. lányunknál úgy zajlott,hogy reggel ügyesen pisilt, majd délelőtt rohant a bilivel a szobájukból a füribe,közben kiabált,hogy "nem,nem..!" Majd letette a bilit a füribe, és a konyhában elém állva csurgott be. Ennek ma egy hete. Minden kezdet nehéz!
Ha nagyon zavar,hogy még nem szoba tiszta,akkor mesélhetsz neki arról,hogy milyen boldog pl. a kaksi,amikor lecsúszik a wc-n... De én inkább azt javasolnám,ha tudsz várni,akkor ráér még szobatisztának lenni a lányod! Ne erőltesd!!
Engem meg nagyon zavart, hogy más gyerekek már beszélnek, az enyém meg még kétévesen nem. AZtán lehagytuk őket, mert már beszél, és szobatiszta (28 hós) és egyedül eljátszik, utóbbira irigykednek a legjobban. Szóval próbálj arra is koncentrálni, hogy a te gyereked meg csomó mindenben ügyesebb a többinél.
Ja és az enyém télen lett szobatiszta, januárban, sosem értettem, miért mindig csak nyáron lehet ezt elkezdeni. Bugyi volt rajta meg nadrág, itthon. Kicsit többet kellett mosni, azt' kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!