Normális az, ha több mint négy éves gyerek még nem szobatiszta?
És szükség is van rá, vagy csak a szülők félnek? Mármint pisis e olyankor a pelus? Sokszor a szülők mennek biztosra, én is sokáig adtam pelust a fiamra ha hosszabb útra megyünk meg éjszakára, pedig szinte azonnal ágytiszta lett és útközben is jelez, illetve visszatartja rendesen. Még nincs 3 éves.
Négy és fél évesen ott már valami gond lehet, ha még tényleg kell a pelus.
Átlagosan 3 évesen lesz egy gyerek szobatiszta, de az ágytisztaság sokaknál csak 4-5 éves korban jön el. Amikor már megbízhatóan szinte soha nincs baleset. Én is ismerek ilyen családot, a gyerek már másfél éve ovis, 4 és fél éves, és bizony éjszaka szinte mindig kell rá pelenka:(
Nem tudom, hogy miért alakult így, állítólag alig iszik este.
Attól, hogy éjszaka még bepisil, lehet szobatiszta. Ha így van, akkor a hosszabb utat nem értem.
Az éjszakait igen, mert az én kisfiam már 4 éves múlt és sajnos még bepisil éjszaka, bármit is csinálunk. Este már nem iszik, lefekvés előtt pisil, bili az ágya mellett, ajándék beígérve, ha ügyi lesz, és mégis. Tegnap éjjel 2x is :(((
Dokink és védőnőnk szerint 5 éves korig belefér, utána szokták csak kivizsgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!