Meddig legyen "büntiben" egy 15 hónapos, hogy az hatásos is legyen?
Az én lányom két éves és eljutottam odáig hogy nem érdekel mit csinál. Figyelem persze folyamatosan nehogy veszélybe kerüljön, de egyszerűen nem tudom már hogy fegyelmezni. Mondtam szépen, csúnyán, közepesen, ráütöttem, kiabáltam, semmi nem használ, úgyhogy most imádkozom hogy hamar kinőlje. Persze x idő után elfogy a türelmem és próbálom újra türelmesen, hátha épp akkor eljut neki, néha siker is van. :)
De kicsinek semmi gond nem volt vele, álomgyerek volt. Úgyhogy lehet most ez a böjtje. Mondjuk szerintem elég okos, nagyon sokat beszél, kérdez, mindenhez ért, segít teregetni, bepakolja a mosógépbe a ruhát, persze figyelek rá közben, állandóan mosogatna, pakolássza az edényeket ha van benne vmi, nyakig vizes, de nagyon élvezi. Úgyhogy próbálok alkalmazkodni türelemmel, persze vigyázok rá közben. Azt mondják hogy a gyerek akkor okosodik ha hagyjuk egyedül játszani, hogy kitalálja hogy mit játszik az adott eszközzel. Én már hagyom, nincs már erőm állandóan rászólogatni. Persze megpróbálom, de aztán inkább csak magyarázom neki hogy vigyázzon, mert eltörik a bögre és ki kell dobni, meg hogy elvághatja vele a kezét stb., tehát a dolgok tulajdonságait, következményeit próbálom vele tanítani, ha már a nem szabadot nem tudom sehogy sem érvényesíteni. Így legalább tudja hogy veszélyes dolog is lehet abból amit csinál. Lehet így hamarabb lesz önálló. Persze egyedül sosem hagyom, fél szemem rajta van. Én már csak így bírom!
A múltkor hazamentünk valahonnan és olyan aranyos volt, azt mondta hogy mosogatunk, takarítunk, felsöpörünk, mosunk, főzünk. Na mondom kész háziasszony. Majd meglátjuk tizenévesen is ilyen házias lesz e. :)
Úristen, mit vártok ezektől a csöppségektől?!
Még egy 8 éves se állja meg mindig, hogy jó legyen.
Ilyen picike fel se fogja.Játszik, ismerkedik a világgal.
Tedd olyan helyre, hogy nagy kárt ne csináljon! Szépen mondogasd, hogy nem szabad, majd megjegyzi. De fél perc? Nyugodtan vedd fel rögtön. Megjegyezni se könnyű annyi mindent. A wc kefét meg honnan tudhatta volna, hogy te mit nem akarsz vele? Csak meg kell ismerkedni azzal is.
A kétéves nagyon aranyos hogy játszik a konyhában. Nem is tudom hogy jutott eszedbe, hogy ez rosszaság, amit ráhagysz? Ez tanulás és játék, nagyon jól teszi, hogy ezt csinálja.(Egy babafoglalkoztatós könyv úgy adná elő, mint szuper kreatív fejlesztő ötletet, hogy adj a kezébe konyhai eszközöket)
Szia!
Az én lányom is 15 hónapos, és mint minden gyerek, ő is élvezettel fedezi fel a világot.
Én soha nem bűntettem meg, és nem is tervezem. Számukra ez a tanulás, a fejlődés korszaka. Én is, és szerintem sok anyuka reggeltől estig egyedül van a babájukkal.Néha tényleg nehéz velük:-)
Én úgy intézem a dolgaim , hogy amíg ő játszik, addig gyorsan elvégzem a házimunkát. Ha megunja, és pakolni szeretne akkor engedem, és nagyon résen vagyok. Ha valami veszélyes rá nézve, azt elpakolom. Amelyik helyiségbe nem szeretném hogy bemenjen, egyszerűen bezárom. Így esélye sincs, hogy például a wc keféhez nyúljon:-)
Szépen türelmesen elmagyarázom neki, hogy mit szabad, és mit nem, persze amit nem lehetne, direkt azt csinálja:-)de hamar ott vagyok mellette, és elterelem a figyelmét:-)
Szerintem a falat ragazd le addig valamivel, tegyél oda papírt, hirtelen ez jutott eszembe!:-)
Kitartás neked:-)
(nem olvastam el a többi választ,csak amit Te írtál) Nekem 3 gyerkőcöm van. Mindig azt mondom nekik,hogy aki nem fogad szót az bajba kerül,ezért kell szót fogadni. Na nem mondom,hogy kisangyalok,de ált. elég 2szer rájuk szólni. Kb másfél éves koruktól állnak sarokban,ha valami "tényleg" rosszat csinálnak. Azonnal és annyi percig ahány évesek. Először ott kellett velük állni,de idővel "bentmaradnak". Miután letelik a bünti átölelem őket és elmondom,hogy miért álltak ott,és hogy nagyon szeretem őket,de ha megint rosszat csinálnak ismét oda fognak állni!
Sok sikert:)
Az en kislanyom 2 eves.Kb 17 honapos koraban 2 honapig hiaba mondtam neki bizonyos dolgokra,hogy nem szabad,annal jobban csinalta es kozben mosolygott.
Majd leszokott ezekrol a dolgokrol sajat magatol.Szerintem se buntesd!
Nalunk a wc kefe a furdovizben kotott ki:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!