Megszavazták végül a 3 éves kortól kötelező oviztatást?
Ha van törvény, ha nincs, a XI. kerületben 400!-nál több kisgyereknek ment ki a határozat arról, hogy nem vették fel oviba.
Minek ide törvény, ha úgysincs elég óvoda???????
én úgy tudom nem, még mindig csak az 5 éves tanköteles kor számít, és mi is xi.ker-iek vagyunk, a 400 túljelentkező igaz :-(
Kérdezném a tisztelt képviselő urakat, hogy "húzzak vissza" dolgozni, ha ha nem tudom hova rakni a gyerekemet M :-P
93% tudom, hogy nem fogod megérteni, de azért olvasd el párszor, hátha.
Ha NEM AKAROD? NEM KELL vinned a gyerekedet az oviba. Sem iskolába. Ez ma is így van.
A kötelezettség az ovikra vonatkozik, nem a szülőkre.
Ez mindig is így volt. Gondolj csak például az oktatás 18 éves korig kötelező és hányan vannak, akik 14 évesen befejezik a 8 általánost és annyi. A 18 év itt is az iskolára kötelező, ha egy 17 éves jelentkezik első osztályba kötelező felvenni. De a gyereknek nem kötelező iskolába se járnia. Például a sakkozók a Polgár lányok sem jártak soha, otthon tanultak az apjukkal. És az alföldi tanyavilágban sem járnak a gyerekek iskolába.
Ja és még egy, akinek nem biztosított otthon a megfelelő nevelése-gondozása, most is kötelező lenne oviba járniuk vagy legalábbis szerencsés lenne, a törvény őket célozza, hogy őket kéne bevezényelni az óvódába. De ha te biztosítani tudod a gyerekednek az étkeztetést, foglalkozást, neked nem lesz kötelező az ovi.
Viszont gondold végig, nem fordulhatna elő, hogy nem veszik fel dolgozó emberek gyermekeit. Mert 3 éveskort betöltött gyereket kötelező lesz felvenni.
Problémás lesz tudom, de ez ne az anyukák gondja legyen. Legyen a fenntartóké. Ne a könnyebb utat válasszák. Mert kétségem sincs lehetne fejleszteni az ovikat, felvenni plusz személyzetet, csak az akarat meg a kényszer hiányzott eddig. Most majd kényszerítve lesznek. Mert hiába sírnak az önkormányzatok, hülyeségekre valahogy mindig telik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!