Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megszavazták végül a 3 éves...

Megszavazták végül a 3 éves kortól kötelező oviztatást?

Figyelt kérdés
Arról volt szó május végén döntenek róla. Van valami új híretek?! Elfogadták? Ha igen, mikortól lép életbe?!?!?!
2011. jún. 3. 13:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi lennék , nem hallottam még róla semmit.
2011. jún. 3. 13:32
 2/12 anonim ***** válasza:
én is kíváncsi vagyok, de sajnos nem változtat sokat a dolgon. Én is amellett vagyok hogy egy 3 évesnek jó már az óvoda, főleg, ha a gyereknek is igénye van rá. De nálunk már a bölcsi is kötelező lenne (létszám miatt törvényileg előírt) még sincs. Van valami olyan (nem tudom a pontos fogalmát), hogy ha egy adott településnek nincs rá helye, pénze, stb... akkor ugyan törvényt sért, de nem lehet vele mit kezdeni. Majd egyszer lesz.
2011. jún. 3. 13:36
 3/12 anonim ***** válasza:
Megkérdeztem az önkorinál (IX. ker), össze-vissza hadováltak, hogy előre kell venni az öt évet betöltötteket, meg a hátrányos helyzetűeket, blablabla. Szóval hiába a törvény, ha nincs hely az oviban.
2011. jún. 4. 13:36
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha van törvény, ha nincs, a XI. kerületben 400!-nál több kisgyereknek ment ki a határozat arról, hogy nem vették fel oviba.

Minek ide törvény, ha úgysincs elég óvoda???????

2011. jún. 5. 23:11
 5/12 anonim ***** válasza:
46%
Ez mekkora hülyeség... még ha lenne is hely had döntsem már el én hogy mikor adom be a gyerekemet az ovodába...
2011. jún. 5. 23:27
 6/12 anonim ***** válasza:

én úgy tudom nem, még mindig csak az 5 éves tanköteles kor számít, és mi is xi.ker-iek vagyunk, a 400 túljelentkező igaz :-(

Kérdezném a tisztelt képviselő urakat, hogy "húzzak vissza" dolgozni, ha ha nem tudom hova rakni a gyerekemet M :-P

2011. jún. 6. 00:11
 7/12 anonim ***** válasza:

93% tudom, hogy nem fogod megérteni, de azért olvasd el párszor, hátha.

Ha NEM AKAROD? NEM KELL vinned a gyerekedet az oviba. Sem iskolába. Ez ma is így van.

A kötelezettség az ovikra vonatkozik, nem a szülőkre.

2011. jún. 6. 07:07
 8/12 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó - ez tényleg így van? Mert valóban nem mindegy...:) Ha valaki tud aktuális cikket linkelni, köszi.
2011. jún. 6. 11:56
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez mindig is így volt. Gondolj csak például az oktatás 18 éves korig kötelező és hányan vannak, akik 14 évesen befejezik a 8 általánost és annyi. A 18 év itt is az iskolára kötelező, ha egy 17 éves jelentkezik első osztályba kötelező felvenni. De a gyereknek nem kötelező iskolába se járnia. Például a sakkozók a Polgár lányok sem jártak soha, otthon tanultak az apjukkal. És az alföldi tanyavilágban sem járnak a gyerekek iskolába.

Ja és még egy, akinek nem biztosított otthon a megfelelő nevelése-gondozása, most is kötelező lenne oviba járniuk vagy legalábbis szerencsés lenne, a törvény őket célozza, hogy őket kéne bevezényelni az óvódába. De ha te biztosítani tudod a gyerekednek az étkeztetést, foglalkozást, neked nem lesz kötelező az ovi.

Viszont gondold végig, nem fordulhatna elő, hogy nem veszik fel dolgozó emberek gyermekeit. Mert 3 éveskort betöltött gyereket kötelező lesz felvenni.

Problémás lesz tudom, de ez ne az anyukák gondja legyen. Legyen a fenntartóké. Ne a könnyebb utat válasszák. Mert kétségem sincs lehetne fejleszteni az ovikat, felvenni plusz személyzetet, csak az akarat meg a kényszer hiányzott eddig. Most majd kényszerítve lesznek. Mert hiába sírnak az önkormányzatok, hülyeségekre valahogy mindig telik.

2011. jún. 6. 13:14
 10/12 anonim ***** válasza:
utolsó, annyira jól leírtad!!!!! ÍGY IGAZ!!!!
2011. jún. 6. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!