Baj, hogy 2,5 éves gyermekemről nem veszem le a pelenkát?
Mindenki azt mondja (anyukám, ismerősök), vegyem le róla, de én nem akarom erőltetni.
Ha szól, akkor megyünk a vécére pisilni, de amúgy rajta van a pelenka. Nem szól minden nap: néha rájön, akkor egész nap szól, máskor meg egyáltalán nem napokig. Néha megkérdezem tőle, hogy megyünk-e pisilni, ha nemet mond, nem erőltetem.
Rosszul csinálom? Gondolom így is szobatiszta lesz előbb-utóbb, nem?
Előbb-utóbb szobatiszta lesz. Te ismered a gyerekedet, hogy elég érett-e már a szobatisztaságra, és ha netán levennéd, és bepisilne, azt hogyan élné meg.
Az én fiam 20 hónapos, múlthét hétfőn levettük a pelust, szerdától nappal mindig a bilibe pisil-kakil. Nem erőltettem, ő ül rá magától. Én tudtam, hogy ha netán úgy alakul, hogy becsurran, akkor ő nem fogja drasztikusan megélni, nem lesz szégyenérzete, és nem fogja őt frusztrálni a dolog.
Mikor 2. nap este sikerült bilibe pisilnie, annyira boldog volt, hogy ment a házba (anyósékkal lakunk) és mindenkit húzott a bilihez, hogy ő oda pisilt. :D
Köszi a válaszokat!
Akkor majd megpróbáljuk :)
Mindenki válaszát köszönöm!
Most reggel nem adtam rá pelust, nem sokra rá egy picit bepisilt, aztán kérte, hogy vegyünk inkább pelust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!