Hogyan értessem meg 2 éves kislányommal, hogy nem lehet az úton összevissza menni és kirohangálni meg pláne nem mert jönnek az autók?
Én azt csináltam,hogy indulás előtt elmondtam neki,hogy nem szaladunk el anya mellől,ill. ha szólok vissza kell jönni és az úttestnél meg kell állni és megfogni anya kezét mert ha nem így lesz,akkor hazajövünk és nem fog sétálni.Ezt párszor elmondtam miközben készülődtünk és ha lemenés után mégsem fogadott szót akkor fogtam és visszajöttünk.Persze mindig higgadtnak kell maradni,nem idegességből meg haragból szólni rá csak nem engedni abból amit előre megmondtál.Elég hamar megtanulta,hogy megéri szót fogadni mert különben ő jár rosszabbul.
Ill. amikor muszáj volt vhova elmenni(posta,bolt,stb)akkor előtte az volt a feltétel,hogy ha nem fogad szót akkor végig kézenfogva fog jönni(egy felnőtt azért képes megtartani egy kétévest,hogy ne húzza ki a kezét)és így aztán volt olyan is párszor,hogy ordítva jött mellettem mert nem engedtem el a kezét a rosszalkodás után.
Nálunk ezek beváltak,elég hamar megtanulta,hogy ha megmondom,h mi lesz akkor úgyis az lesz és nem érdemes próbálkozni.Persze ha álmos vagy éhes és olyankor próbálom rávenni a szófogadásra,akkor most is van,hogy nem csinálja de ez tényleg csak akkor van ha vmiért nem érzi jól magát,az meg természetes(nem is olyankorra időzítek általában ilyen programokat).
Hát,ezek a saját tapasztalataim,remélem hasznosítani tudsz majd belőle vmit!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!