Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek pici korában hypotón...

Akinek pici korában hypotón volt a gyermeke, később hogy alakult az izomzata? Megmaradt a lazaság? A mozgás terén jelent ez valami hátrányt?

Figyelt kérdés
2011. máj. 30. 14:10
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia, 12 évvel ezelőtt legidősebbik fiam enyhe axiális hypotóniával született. Tornáztunk, babaúszásra jártunk 3 hónapos korától, 1 éves korára teljesen rendbejött. (Na most sem produkál tesiből túl jól, mert kis lustika...)

Tavaly júliusban született legkisebbik fiam asphyxiásan, az oxigénhiánynak hypotónia lett a következménye. NAgyon nem akarta tartani a fejét. Rendszeres itthoni tornával, sok hasonfekvéssel, sok játékkal, hordózókendővel elértük, hogy a negyed évenkénti kontrollon mindig egyre kisebb eltérés mutatkozott az elvárthoz képest, és 9 hónapra gyakorlatilag megszűnt a hypotónia, teljesen rendben fejlődik, már lépeget, ha van mibe kapaszkodnia:-)))

Szerencsére olyan kórházban szültem, ahol a neurohabilitációs főorvosasszony és a csapata világhírű (szó szerint, külföldről is hoznak kis betegeket). Én kaptam fénymásolt feladatsorokat, azokat kellett végezni itthon. Nem tudom, a babád milyen fokú hypotóniában szenved, és felétek az utógondozás milyen, de a torna csodákra képes!

2011. máj. 31. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!