Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két gyermekkel otthon levő...

Két gyermekkel otthon levő anyukák! Minden nap van időtök foglakozni a gyerekekkel külön-külön és jut idő a sétára is?

Figyelt kérdés

2 hónapos és 2,5 éves Fiaimmal vagyok itthon. Kíváncsi lennék rá, hogy Nektek jut időtök minden nap külön-külön foglalkozni a gyerekekkel (eltérő igényeik miatt) és tudtok menni a játszótérre vagy sétálni? Ha igen, mire mennyi időt fordítotok egy nap?

Én, a viszonylag sűrű szoptatások miatt, és mivel a nagyfiam még több dologban nem önálló, úgy érzem, hogy a házimunkával együtt ez nem sűríthető be egy napba. Nem tudok annyit foglalkozni, játszani velük, amennyit szeretnék, annak ellenére, hogy a nap 24 óráját

Velük töltöm.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. máj. 30. 13:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Abszolút meg tudlak érteni. Hol az egyik hol a másik miatt van lelkiismeret furdalásom. A fiam 17 hónapos volt amikor megszülett a kicsi lány. Amíg a pici evett aludt könnyebb volt. A szoptatás közben pl. a nagynak meséltem. Amíg a pici aludt tudtam a naggyal játszani. Mostmár nehezebb. Bence 31 hós, Bori 14 hós. Főzni én például képtelen vagyok . Rendelek minden napra. Egy szobában alszanak ( 2 szobánk van, miénk a nappali :o) )a kicsi 6 hós kora óta. Jól összeszoktak már. Túl jól, mert a délutáni alvás sokszor rémálom. Képesek 1 órán keresztül hancúrozni kiabálni mire végre lecsendesednek és elalszanak. Bár a kicsi igényelné, nem rakom le délelőtt is aludni, mert akkor nincs összhangban az ebéd utáni alvás. Inkább délelőtt is játszótérre megyünk, vagy játszóházba. Szaladgálok a két gyerek között. Az egyiket hintáztatom a másiknak tornyot építek homokból. Amíg Bori pici volt,magamra kötöttem és így könnyen tudtam Bencével játszani a játszótéren.

A kicsivel akkor tudok nyugodt körülmények között

100%-osan foglalkozni ha időnként a nagyot pár napra elviszik a nagyszülők. Egyébként sajnos háttérbe van szorítva bármennyire is igyekszem. :o(( ( Tegnap pont emiatt sírtam)

2011. jún. 2. 15:58
 12/14 A kérdező kommentje:
Kedves Anyukák! Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat. Egy kicsit "megnyugodtam", hogy nem csak nálunk ilyen nehéz a helyzet.Persze nem annak örülök, hogy Nektek sem könnyű :-)9 Abban reménykedtem, hogy ha nagyobbak lesznek, akkor könnyebb lesz, de az egyik válaszoló elkeserített. Kitartást és boldog babázást kívánok Mindnekinek!!!
2011. jún. 2. 22:21
 13/14 anonim ***** válasza:

Jún.2. 12:33 -as kedves hozzászólónak üzenem, hogy örülök bár, hogy meglátta jó szándékomat a beírásomban, azon meglátásával azonban vitatkoznék, hogy szerinte inkább valamiféle kisebbségi érzést okoztam a kérdezőnek, vagy hasonlót. Ugyanis én abból szoktam kiindulni, hogy ha látok magam körül egy fogyatékkal élőt (akár ha csak filmen is), akkor érzek némi hálát a sorsomnak, hogy nekem LEGALÁBB ILYEN SZEMPONTBÓL könnyebb (és egyben persze együtt érzek a fogyatékkal élővel) ; ezért feltételeztem, hogy ha felvetem ezt a fajta szemléletet a kérdezőnek (kétesélyes: vagy ő is hasonlóan vélekedik de esetleg nem tudatosan, vagy ez eddig nem jutott eszébe), akkor esetleg azt érzi majd, hogy legalább ennyiből könnyebb neki, már hogy ha nem élnek fogyatékkal az ő gyermekei. Az eddig nem derült ki, hogy a kérdező gyermekei fogyatékkal élnek, vagy pedig átlagosak, de mivel nem említi, valszeg átlagosak, ilyen értelemben.

Ebből kiindulva pedig ha neki az utóbbi jellemző a kicsinyeire, akkor ennyivel is több esélyt lát ara, hogy egyedül is képes lesz még háztartásbeliként is helytállni.

És ismét sok sikert és kitartást kívánok a kedves kérdezőnek, mivel mindent együttvéve sem könnyű a dolga és elismerésem érte, ugyanakkor jelzem: kivitelezhető, amiben bizonytalan.

2011. jún. 3. 10:54
 14/14 anonim ***** válasza:

(JAVÍTOM ELŐZŐM VÉGÉN: lát ara = LÁTHAT ARRA)

Két kedves beírónak is üzenem az alábbiakat, egyiküknek (jún.2. 12:33-asnak) épp eggyel fentebb küldtem meglátásom (de az alábbiakat pluszban kérem tőle, olvassa hozzá), valamint a jún. 2. 13:07-esnek elsősorban az alábbit, másodsorban az eggyel általam előbb írtakat küldöm:

Rengeteg VEGYES (életkorú) óvodai csoport létezik már 15-20 éve, Magyarországon legalábbis. Amikor 30 gyermek van két pedagógusra, akik NEM MINDIG vannak együtt, mert a műszakuk csak részben fedi egymást időbelileg, és csak egy dadus van, aki pedig csak ALKALMILAG segít a gyermekekkel való foglalkozásba (pl. a dadus ellátja azt, aki épp bepisilt - ruhacsere, stb., ezen kívül takarít, főz), nos, 1-2 óvodapedagógusnak, 30 fő VEGYES életkorúval (3-6 évesek)

nem feltétlen könnyebb, mint a kedves kérdezőnek.

(Vagy egy bolcsődében, 6 hóstól 3 évesekig.)

Ugyanakkor ismételten főt hajtok a kedves kérdezőt, mert elismerésre méltó, nem könnyű feladatot vállalt fel. :)

És vettem az adást a két említett hozzászólótól, hogy

nem csak én, de ők is jó szándékból írtak, felém is , és a kérdező irányába is. :)

2011. jún. 3. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!