Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Eperallergiának milyen tünetei...

Eperallergiának milyen tünetei lehetnek kisgyerekeknél?

Figyelt kérdés
26 hónapos kislányom 3 napja 1-1 szem epret eszik meg, ma este vettem észre a két karján piros kiütéseket. Létezne, hogy ettől?
2011. máj. 26. 21:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet az is,de akár a melegtől is.Máshol nincs kiütés rajta?Szerintem vidd el az orvoshoz ha reggel is látod még rajta.
2011. máj. 26. 21:41
 2/4 anonim ***** válasza:

szia

az én lányomnak a feneke lett tele apró piros kiütésekkel, ott ahol a kaki hozzáért. 2 szer kóstolta idén, először simán, majd lehámoztam, odafigyelve, hogy egy magocska se maradjon. Mindkétszer kicsapta a fenekét, úgyhogy majd jövő nyáron kap.

15 hónapos, 3-3 szemet kapott

2011. máj. 26. 22:34
 3/4 anonim ***** válasza:
jellemzőbb a hastájékon a kiütés,de attól még bárhol lehet,ha egyéb nincs, ez elmúlik 2-3 nap alatt
2011. máj. 27. 02:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Foleg a szaj korul jelennek meg apro pottyok es a popsijan ahogy elottem mar irtak. Ezenkivul lehetnek hason es a kar belso felen apro piros kiutesek. Tovabbi reakciok a szem nagyon konnyezik, hasmenes, ritkan hanyas, borviszketes (kiutes nelkul is jelenkezhet). A legveszeljesebb de a legritkabb a legzesi nehezseg vagy a nyelv/torok megdagadasa. Az utobbi esetben azonnal orvost kell hivni.

Az epernel nem a magokkal van a gond. Az eper egy olyan proteint tartalmaz amit nehany ember szervezete korokozonak hisz. Ezert a szervezet allergias reakcioval jelez es igy vedi meg a szervezetet az egyebkent nem letezo korokozotol. Van akinek az elso reakcio utan a szervezete megtanul vedekezni es semmi gond nem lesz de van akinel nem. Arra meg nem jottek ra, hogy miert egyes szervezet kepes ra es miert egyes szervezet nem. Ez az allaergiat okozo protein felelos az eper gyonyoru piros szineert. :)

2011. máj. 27. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!