3 éves lányom véletlenül odacsukta az újját az ajtónál. Honnan lehet tudni hogy esetleg eltört-e neki?
Igen, mi, pontosan 2 hete jártunk így. :(
2,5 éves a lányom, és a huzat becsapta a bejárati ajtót, és pont ott volt a kis hüvelykújja. :(( Nagyon sírt, két oldalt a körme alatt véraláfutás lett, és picit megdagadt neki.
De kb. 10 perc múlva már nem sirt, viszont ha megfogott valami tárgyat ,azonnal sirva fakadt. Aztán délben elaludt. Felkelt majd újra kezdődött ,hogy megfogott valamit és sírt. Közben a dagadás lement róla. Felhívtam a gyerekorvosunkat, azt mondta, vigyem be az Országos Balesetibe, és ott megröntgenezik. Mindez szintén így, egy pénteki napon volt.
De a férjem még nem ért haza, így vártam, hogy hazaérjen (és hazahozza az autót)... Mire hazaért, a lányom már vígan játszott, fogott a kezével, hajlította az ujját, szóval nem vittük el, nem volt semmi baj :)
Igaz, hogy e között a döntés és a rácsukódás között eltelt olyan kb. 5-6 óra hossza.. (ebben a 2,5 órás alvás is benne volt).
2. vagyok. Nekünk is vöröses-barnás volt "csak".
Ha még ébredés után is sokáig fájlalja, és nem tudja hajlítani, akkor vigyétek el röntgenre.
Én amúgy azt csináltam, hgoy megengedtem neki, hogy lavorban megfürdesse a kedvenc babáit (apró babák), és úgy figyeltem, hogy mozgatja-e rendesen az ujját. Mert ezt a fürdetős játékot annyira szereti, hogy ebbe betegen is bele tud feledkezni, önfeledten játszik ilyenkor :) Így tudtam felmérni, hogy már nem olyan vészes a helyzet, mint amikor rácsukódott az ajtó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!