Bilitéma - pucéran igen, ruhában nem?
Nálunk egyenlőre csak akkor van bilizés, ha kedve van hozzá. (konkrétan megkérdezem tőle)
Először ruhástul ült rá egyszer kétszer, aztán már Ő mondta, hogy bilibe pisil.
Pont a Mama volt vele, így ő automatikusan levette róla a pelust és sikerült is produkálni egy kis pisit. Sikerélmény megvolt, így most ha van kedve, akkor mindig pisilünk egy kicsit.
De én nem erőltetem. Ha nem akarja, akkor nem bilizünk. Mondjuk Ő még csak 22 hónapos.
Gondolom még sokat fog változni a bilizési szokása :)
Nekem is ezt csinálta télen, 2 éves múlt akkor. Akkor nem hagyhattam pucéran, így sokszor bepisilt, én hordtam pisilni időnként, de nem adtam rá pelust. Mostam.
2,5 éves most már legtöbbször szól, de ha kint vagyunk vagy érdekes társaság van, akkor nem szól. És a kaki még nem sikerül a bilibe. :-( Mindig utána szól, hogy menjünk kakilni! És meg van győződve róla hogy a bilibe kakilt. ?
Hiába mondom és mutatom hogy nem...
Szerintem nem szeret segítséget kérni. Én sokszor elmondtam neki, nem csak ehhez kapcsolódóan, hogy szólj ha nem sikerül valami, nem baj, majd segítek. Mindig dühöngött ilyenkor, de nem kért segítséget. Vagy néha sírt.
Már megértette, néha még van dühöngés ha kiborul valami, nem sikerül vagy ilyesmi, de legtöbbször már kéri a segítséget, és ezzel együtt alakult a bilizésnél is hogy menjünk pisilni. Nem lehet hogy a te kicsid is ilyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!