Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bilitéma - pucéran igen,...

Bilitéma - pucéran igen, ruhában nem?

Figyelt kérdés
Másnál is volt így, hogy a gyerkőc ha meztelenül volt akkor szívesen ment bilire (sőt nem is szól első naptól kezdve, csak mikor érzi hogy kell akkor odavonul, pisil, kakil és viszi ki a WC-re leönteni :DDD), de ahogy bugyi van rajta egyből bepisil :( Mit lehet tenni?!
2011. máj. 20. 13:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem várni :) Mennyi idős? Nálunk amúgy pont fordítva van. Ha meztelen, az istennek nem lehet ráültetni se a bilire, se a wc-re. Most lesz 2,5 éves. Másfél éves kora óta próbálkozunk, eddig egyetlen egyszer (!!) maradt a bilin kb. fél percig... Azóta egy mp-et se :(((
2011. máj. 20. 13:52
 2/5 A kérdező kommentje:
27 hós lesz. Kb. egy hete próbálta először a bilit és az első perctől ment neki pucéran úgy hogy még kérdezni sem kellett hanem mikor kellett neki akkor ráült és pisilt. (Ergo szerintem megérett rá) De ruhával nem megy :(((
2011. máj. 20. 13:55
 3/5 anonim ***** válasza:
De jó nektek, legalább idáig jutottatok. Az enyém pár nap múlva lesz 30 hónapos, és még a pucér fenekes ráülésig se jutottunk :(( (enyém lány amúgy... aki folyékonyan beszél, és a wc-zés elméletét fújja, mint valami leckét.. csak nem csinálja) :(
2011. máj. 20. 14:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálunk egyenlőre csak akkor van bilizés, ha kedve van hozzá. (konkrétan megkérdezem tőle)

Először ruhástul ült rá egyszer kétszer, aztán már Ő mondta, hogy bilibe pisil.

Pont a Mama volt vele, így ő automatikusan levette róla a pelust és sikerült is produkálni egy kis pisit. Sikerélmény megvolt, így most ha van kedve, akkor mindig pisilünk egy kicsit.

De én nem erőltetem. Ha nem akarja, akkor nem bilizünk. Mondjuk Ő még csak 22 hónapos.

Gondolom még sokat fog változni a bilizési szokása :)

2011. máj. 20. 15:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem is ezt csinálta télen, 2 éves múlt akkor. Akkor nem hagyhattam pucéran, így sokszor bepisilt, én hordtam pisilni időnként, de nem adtam rá pelust. Mostam.

2,5 éves most már legtöbbször szól, de ha kint vagyunk vagy érdekes társaság van, akkor nem szól. És a kaki még nem sikerül a bilibe. :-( Mindig utána szól, hogy menjünk kakilni! És meg van győződve róla hogy a bilibe kakilt. ?

Hiába mondom és mutatom hogy nem...

Szerintem nem szeret segítséget kérni. Én sokszor elmondtam neki, nem csak ehhez kapcsolódóan, hogy szólj ha nem sikerül valami, nem baj, majd segítek. Mindig dühöngött ilyenkor, de nem kért segítséget. Vagy néha sírt.

Már megértette, néha még van dühöngés ha kiborul valami, nem sikerül vagy ilyesmi, de legtöbbször már kéri a segítséget, és ezzel együtt alakult a bilizésnél is hogy menjünk pisilni. Nem lehet hogy a te kicsid is ilyen?

2011. máj. 20. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!