Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Idegbeteg 2,5 évesem?

Idegbeteg 2,5 évesem?

Figyelt kérdés
Sziasztok,2,5 éves kislányom 1 hete minősithetetlen hisztiket produkál,ha van rá oka,ha nincs.Az elöbb gyöngyöt fűztünk,megsimogattam közbe a kis fejét,és dicsértem milyen ügyes.Erre ő hisztizni kezdett,hogy ne érjek hozzá,és elkezdte cibálni a haját,ekkor nagyon megijedtem,olyan volt mintha nem lenne normális,bármit mondtam neki,hogy megnyugtassam,csak rángatta a haját és orditott,ekkor megmostam az arcár vizzel,na utánna magához tért.Mi van vele?Normális ez?
2011. máj. 16. 15:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem. Csak nem szereti, ha zavarják munkája közben.
2011. máj. 16. 16:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen normális. Nem tudom mi járhat ilyenkor a fejükbe, de néha olyanokat reagálnak valamire, hogy én is ilyesmin gondolkozom. Legyél türelmes, és hagyd hogy ő közeledjen. Ha akar valamit úgyis fog. Én mindig mondom, hisztire nincs semmi, meg ha meg szeretnél valamit, azt úgy is kell kérni, és anya most nagy puszit kér nagy öleléssel. Jelenleg már a nagy ölelés néha túl nagy, de akkor legalább mosolyog egy kicsit, aztán 5 perccel később megsimogatom és hisztizve elrohan, anya ne érj hozzám... Kitartás..
2011. máj. 16. 16:13
 3/7 anonim ***** válasza:
62%

Persze hoyg normális! Nyugodj meg!

Elhiszem, hoyg ijesztően néz ki, de nincs ebben semmi. Mindannyian vademberként születünk - csak kisbabakorban nem tudjuk még kifejezni - és lassan civilizálódunk.

A kis 2,5 éves már tele van akarattal és szándékkal, öntudattal ,daccal, de még nincs birtokában annak, hogy ezt hoyg tudja szabályozni, kifejezni. Majd mindent megtanul szépen.

Nekünk elég durva amit csinálnak, de nem kell nagyon megijedni.

Más gyerek is: úgy csapkodja a spenótot, hogy zöld lesz a konyha, hisztérikusan röhög egy felbukkanó bárányfejen, ötvenszer ismételgeti ugyanazt. Van, amelyik ringatózik, és közben veri a fejét a falba erővel. A mások ordítva fekszik a földön, rúg, csíp, harap, és úgy kell elvonszolni a hátán. Van, amelyik úgy fél, bebújik az ágy alá, mint egy kis állat. Olyan vadak még. Aki hozzájut, tyuxart is eszik...meg homokot, füvet, sarat és havat..lassan mejd bevezeted a társadlomba :)

Megtanulja majd kezelni az érzéseit. Olyan kicsi még , nagyok azok a nagy érzések egy ilyen kicsi gyermeknek, nem bír még velük. Láttad a reklámot: még csokiból is gyereknek való kicsi kell nekik."..gyerekek számára a felnőttek világa olykor túl nagy és ijesztő"

A fusztráció kelt agressziót. El tudom képzelni, hoyg a gyöngyfűzés akkora erőfeszítés volt számára, hoyg erejét meghaladóan harcolt vele - és ez a feszültség jött ki rajta. Még középsősöknek is csak a nagy 1-2-3 cm-es fagyöngyök valók. Az apró gyöngyöt ráérsz kisiskoláskorban elővenni - vagy ha te fűzöd, ő csak turkáljon benne! vegyél neki nagy fagolyókat, azt fűzze cipőfűzőre, még akkor is, ha meg tudja az apróval is tenni. Nagyon nagy megterhelés még neki.Nézd meg a kezét! Nem olyan, mint a tied. A szem-kéz koordinációja fejletlen. Igen, hát tényleg: kifáradt idegileg, valószínűleg, azért tett idegbeteg módra. Az is volt, de csak 10 perces, múló idegbaj :)

Különben a 20 éves lányomból ennél kevesebb is kivált ilyet: elég, ha nem megy a szemhéjpúdere az alsószoknyájához :)

egy rajztanárnő

2011. máj. 16. 16:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet fűzni, ha műanyag tűvel csinálja. Nekünk olyan készletünk van, amiben van 2 db, azzal tudja csak megcsinálni, viszont nagyon szereti. Tű nélkül még nem megy.
2011. máj. 16. 17:53
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Na hát amit az én 2 éves fiam produkált ma az tényleg elmebaj.Egész álló nap ordít mint egy örült és semmi nem jó neki.Szépen játszottunk és egy óriás rendőrautót kb 30 centiről teljes erőből két kézzel az arcomba vágott.Azt hittem ott maradok.Majd kicsit később a xilofon ütőjével elkezdett ütni persze tiszta erőből.Teljesen meg van őrülve.Egyszerűen kezelhetetlen.Lent is voltunk már mert muszály volt levinnem pedig szakadt az eső.Egyszerűen ki vagyok készülve tőle.Szercsére már itthon van az apja,én meg most megyek le a boltba....végre lesz egy kis nyugi.
2011. máj. 16. 17:54
 6/7 A kérdező kommentje:
17:53 mi is olyan gyöngyöket fűztünk:)valóban nagyon ügyes,nem hiszem hogy fusztráltá vált volna,hiszen ez megy neki.Akkor ezt figyeljétek:Eldobja a cumit,minden előzmény nélkül,szólit hogy vegyem fel,erre megkérem hogy vegye fel ő,ez igy megy,majd hisztibe torkollik az egész,és igy csinálja a babával,a kutyájával stb...vagy mondom neki hogy mindjárt jövök,leszaladok a boltba,addig a mama itt marad veled,erre ő,jóó,de bőgni fogok,és addig ordit mig vissza nem érek,előre kiterveli a hisztiket,ti hogyan kezelitek ezt?
2011. máj. 16. 18:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát én megmondanám neki, hogy sírhatsz babám, akkor is le kell mennem a boltba. Sőt még meg is kérném, hogy hangosabban sírjon.

Persze nem tudom, hogy beválna -e. Egy -két próbát talán megér.

Gondolom ha látja, hogy nem igazán izgatod magad a hisztije miatt, akkor már nem érdekes így egy idő után abbahagyja.

2011. máj. 17. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!