Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennétek? Ovis gond.

Mit tennétek? Ovis gond.

Figyelt kérdés
Az oviban mindig van valami vírus vagy baci, amit az én picim sem kerülhet el persze. Na már most szerintem eleve nem szentelnek nagy figyelmet a higiéniára. A gyerekek nem mehetnek be kinti cipőbe a terembe, ami érthető, viszont az óvónéni mindig ott öltözik át, s még a vezető óvónő is a kinti cipőjébe megy be. A másik, hogy a wc rettentően néz ki, ha néha reggel vagy délben a gyerekemnek be kell szaladnia. Büdös is van mindig. A dadus nénik betegen, lázasan is mennek dolgozni a gyerekek közé.. Akkor miről is van szó, hogy betegen nem lehet vinni a gyereket az oviba? Miközben az ott dolgozók is fittyet hánynak a szabályokra? Tudnak a szülők tenni valamit? Ántsz-nél érdemes ezeket a dolgokat szóvá tenni?
2011. máj. 16. 13:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Szülök akkor tudnak ezellen tenni ha össze fognak, de nem csak egy csoport hanem többi csoport anyukái is.

egyszerüen keress pár szülöt pár másik csoportból is üljetek össze írjátok össze mi a baj, mit lehetne ellene tenni és együtt a vezetöhöz menni.

2011. máj. 16. 13:47
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem ez mindenhol így van. Nálunk is betegen ment az óvónő dolgozni, mert nincs aki helyettesítse. Napi egyszer takarítanak a wc-ben. És 60 gyerek használja. Nekem is égnek állt tőle a hajam! Én gyerekkoromban még bélférget is kaptam a közös wc-n.

Ja, nálunk hivatalosan is engedélyezett, hogy beteg gyereket vigyenek az oviba, ha nem lázas.

A lányom 3 éves volt áprilisban. 2 napot vittem, 3 hetet volt beteg, 2 napot vittem, 3 hetet volt beteg. Most inkább nem is viszem, itthon vagyok a tesóval. De már előre félek, hogy mi lesz, ha muszáj lesz.

2011. máj. 16. 17:57
 3/3 A kérdező kommentje:

Én is alig várom, hogy leteljen ez az egy-két hét, és nem viszem már. Gondolkodtam, nem viszem ebben az évben már, de ő szeret menni nagyon, és sajnálom e felől is. Persze az sem jó, ha sokat beteg.

Nem értem miért nem lehet gyakrabban takarítani a wc-t náluk. Csak kicsik még, lepisilik meg minden. Hála az égnek nekünk már csak egy év az oviban. Bár a suliban sem jobb a wc.. De nem bírom felfogni ezt. Meddig tart letörölni azt a pár szem kis wc-t, mosdót? Iszonyatos bűz van mindig. Én mondjuk itthon is napi szinten takarítom. Jobban érzem magam, ha tudom, hogy tiszta, és úgy használja a család minden tagja. Idén nem biztos, de ősszel az első szülői értekezleten mindenképp felhozom ezt a problémát. Addig beszélek az anyukákkal is. Bár többen vagyunk ezen a véleményen így is.

2011. máj. 16. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!