Szokott keresztneveden szólítani a gyerkőc?
Figyelt kérdés
Kisfiam néhány hete hol anyának,hol pedig a keresztnevemen szólít.Vajon miért teszi,nálatok is történt ilyen?
28 hónapos a kisfiam
2011. máj. 12. 13:44
1/8 anonim válasza:
Az én kisfiam is ennyi idős, de csak anyának szólít. Néha mondom neki, mondja: édesanyám:))Olyan cuki.
2/8 anonim válasza:
A sógornőmet hónapokig a keresztnevén szólította a nagyobbik fia (3 éves kora körül).
Nálunk nem nagyon jellemző, legfeljebb, ha pl párom kiabál nekem a nevemen és akkor ő segítőkészen rohan keresni engem, szintén a nevemet kiáltozva (amúgy 2.5 éves)
3/8 anonim válasza:
Nem igazán, de tudja mi a nevem :) Egyszer-kétszer mondta nekem, hogy "Petruuuus", az nagyon édi volt :)
4/8 anonim válasza:
Kisfiam 18 hónapos korától majdnem 21 hónapos koráig a keresztnevemen szólított.Érdekes elötte anya voltam ,hogy honnént jött neik ez nem tudom.Viszont a lányomnál is igy volt,de két három hónap utánn mindegyik elhagyta.
5/8 A kérdező kommentje:
:)
Mindig "kijavítjuk",hogy nem Szabi,hanem anya,de ennek ellenére is mondja,egyre gyakrabban.Aranyos,persze...:)
2011. máj. 12. 14:12
6/8 anonim válasza:
kisfiam 21 hónapos.kb 1 hónapja néha szokta mondani a keresztnevemet.és addig mondja amíg nem szólok hozzá valamit.egyébként azóta mondja mióta lenn voltunk a szüleimnél-2 hetente megyünk-és ott hallotta h Sacinak szólítanak,és szerintem neki is megtetszett.érdekes,mert az apját meg nem hívja a keresztnevén.
7/8 anonim válasza:
ja a bátyám kiskorába jó darabig a szüleinket a keresztnevükön szólította.az idősebbek teljesen el voltak hűlve,hogy miért engedik meg neki,h ne anyát,meg apát mondjon,de hiába mondták a szüleink h hogy hívja őket nem akarta.
8/8 anonim válasza:
Kislányom 25hónapos.Engem anyának hív,de apát már jó ideje a keresztnevén szólitja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!