Mik a tapasztalatok, mikortól kezdenek a kislányok tényleg kislányok lenni?
Most lesz másfél éves a kislányom és egyelőre nem "viselkedik" kislányként. Nem mintha ez baj lenne, csak érdekel a dolog.
Nem kifejezetten érdeklik a lányos dolgok, pl. babák, inkább "fiúsan szerelős", gombok, vezetékek, távirányító, számítógép, kisautó, labda stb. érdeklik. Persze szeret edényekkel, lábasokkal is játszani, de szerintem csak azért, mert csörög, meg fényes.
Kétésfél éves . már magának választ ruhákat cipőt .
naponta beöltözik pakol a kistáskájába.
konyhát 3 éves kor körül kezdik igazán szeretni bár gyerekfüggő.
A lányom nagyon karakán személyiség, kb 20-24 hós koráig ő volt - saját maga szerint - "Annakalóz vagánycsajszi". Szeret öltözködni, megjelenni, jó érzékkel választott magának ruhát reggel már akkor is (színben összeillő stb), de nem volt szempont neki a lányos megjelenés.
Aztán ahogy elkezdődött a nemi érése és identitáskeresése, úgy állt át fokozatosan a nagyon-nagyon lányos megjelenésre. Most 2.5 éves, és kb barbitündérheregnő lenne minden reggel bölcsibe menet, ha rajta múlna. :-)
sztem ez gyerekfüggő. én sosem játszottam pl babákkal stb csak a fiútesómmal, meg fiú haverjaim voltak, fiús játékokat. nem vagyok nagy szoknyás, sminkes, ékszeres, mégis elég nőies lettem, ahogy tapasztaltam a környezetemben. :)
a kislányom szeret konyházni de pl babázni nem szokott, nem köti le, öltözködni szeret, de azzal már kicsi baba korában sem volt gond, új cipő, új ruha bármikor jöhet, de bármi ami új szintén, nem hiszem h ez nőies vonás lenne. amúgy nagyon mozgékony, akaratos, de nem agreszív. 2,5 éve
Nálunk Hello Kitti mánia van!Szerintem az anyukától is függ mit lát tőle.
Nálunk látja hogy sminkelek, ruhát próbálok, hajamat csinálom, cipőket válogatom.......stb.
Ő ugyanezeket csinálja.Rengeteg cipője táskája van.Naponta többször ruhát cserél (mondjuk én nem szoktam, csak akkor ha megyünk valahova)Most 3 éves, de olyan 1,5 éves korától kezdte.És nagyon hisztis!!!!!:-(
Ja és kihagytam a hajgumik és csatok hadát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!