GYED után újra munka?! Munkajogi kérdés?!?!
Ha visszamegyek dolgozni és az a munkakör amiben voltam megszűnt akkor kötelesek felajánlani másik munkakört. Ha ezt a munkakört nem fogadom el akkor mi történik?!
Ki nem tehetnek a gyerek 3 éves koráig rendes felmondással, viszont arra sem kényszeríthetnek, hogy aláírjak olyan munkaszerződést amiben nekem nem megfelelő munkakör van, mivel nem abba a munkakörben vettek fel anno. Ilyenkor mi marad?! Állásidőt fizet?
Ja, bocsi, a másik kérdésedre a válasz: nem küldhetnek másik helységbe dolgozni a gyermeked 3 éves koráig, csak ha te is beleegyezel:
Mt. 105. §. 3) Nem kötelezhető beleegyezése nélkül más helységben végzendő munkára a nő terhessége megállapításának kezdetétől gyermeke hároméves koráig.
Szóval legalább ez egy jó hír... :-) Bár, legyünk őszinték, Budapest tekintetében itt is kitolhatnak veled, nemrég volt egy kismama a blogomon, akit Ferihegy mellől Óbudára akartak tenni, hogy ne jöjjön vissza GYED-ről dolgozni...
Kedves Ági!
Most olvastam még csak, amit a múltkor írtál is. Valószínűleg foglak még keresni, a blogodat mentettem.:) Köszönöm a segítséget!
A pedagógus anyuka:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!