Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor kapnak jelet az ovisok?...

Mikor kapnak jelet az ovisok? Mi történik az első szülői értekezleten?

Figyelt kérdés
Köszi, ha írtok! Pár napja kaptuk meg az ovi felvételről szóló papírt és már jönnek a kérdések :)
2011. ápr. 30. 14:52
 1/8 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%

Változó, van ahol a gyerek is választhat, mondjuk pókot vagy bármit, van ahol a meglévőből lehet választani.

Nálunk a bölcsiből feljövő gyerekek ugyanazt kapták, tehát aki kifli volt a bölcsiben az az oviban is kifli lett, a többieknek a maradék jelet kiosztották, figyelve arra, hogy pl. a szívecske és a nyaklánc az kislánynak jusson.

Első szülőin bemutatkoznak, elmondják a házirendet, és hogy mit kérnek. Pl. ovis zsák, tisztaságcsomag, stb.

Meg lehet hogy szavazni kell, hogy mindenki vigyen-e egy doboz színes ceruzát vagy beadjátok a pénzt és az óvónők veszik meg a szükséges cuccot. Én ez utóbbit jobban szeretem, mert nincs vele gond.

Ovis zsákot is lehetett magunknak vinni, de felajánlották, hogy pár száz Ft kifizetése esetén megvarratják az összeset.

Amúgy amit a szülőikről megtanultam: pénz (ezresek és aprók-500, 200 FTosok) MINDIG legyen nálad, mert MINDIG van valami amit fizetni kell. :-)

2011. ápr. 30. 15:03
 2/8 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

Ja, amit javaslok és bevált: érdemes körbeadni egy papírt, amire a szülők felírják a gyerek nevét és e-mail címét, majd ezt lemásolva minden szülőnek kiosztják.

Lelkesebb óvónéni néha küldhet körlevelet az aktualitásokról, de arra is jó, hogy karácsony, év vége előtt a szülők az óvónők tudta nélkül megbeszéljék, hogy legyen-e közös csoportajándék (az jobb, mert olcsóbb és értékesebb dolgot lehet venni), vagy mindenki magának intézi.

2011. ápr. 30. 15:06
 3/8 A kérdező kommentje:
De jó infók, köszönöm!!!!
2011. ápr. 30. 15:08
 4/8 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%
Arra azért számíts, hogy mindig van egy-két szülő, aki "okosabb" mindenkinél, aki folyton elégedetlen, mindent megkritizál, ha csoportajándék van, akkor csak egy fog nyafogni hogy ő nem akarja, ha megbeszélik a szülők, hogy együtt vesznek ajándékutalványt, akkor miért teszkósat és miért nem mást, miért nyuszikás képeslapot miért nem kiskutyásat, stb.
2011. ápr. 30. 15:22
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az első szülői értekezleten lehetett választani. Sosoe felejtem el, hogy volt egy apuka, aki azért jött, mert a felesége már mindenórás kismama volt. Na ő beválasztotta a medvét :)

Három éven keresztül medveapukának hívtuk, mert tök boldog volt, hogy milyen klassz jelet választott, aztán arcára fagyott a mosoly amikor az óvó nénik mondták, hogy hímezni kell ágyneműbe, ruhába, törölközőbe, oviszsákba.. végig sopánkodott a szülőin, hogy mit kap ő otthon ezért...

2011. ápr. 30. 16:40
 6/8 anonim ***** válasza:
A szülői értekezleten lehet választani. Azt nem tudom mi lesz az értekezleten, még mi is csak előtte állunk. :o)
2011. ápr. 30. 19:18
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Ez a medve-szori nagyon cuki! :D
2011. máj. 1. 08:31
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia én egy héttel ezelőtt voltam az óviba beíratni, és akkor kérdezték hogy mit szeretne.
2011. máj. 1. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!