Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idősen kezdett a...

Mennyi idősen kezdett a gyermeked kérdéseket feltenni? Három évesen már komplex kérdései voltak? Nálunk 3 évesen még egy kérdés sem volt, soha. Aggódjak?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 27. 14:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemes volna foglalkozni ezzel. Elsősorban átgondolnám azt, hogy mennyire érdeklődő a kicsi pl rácsodálkozik-e dolgokra, keres-e elveszett tárgyakat, személyeket, pl ha az apukája v nagymama elmegy. Valamilyen úton, ha nem is kérdéssel, de muszáj, hogy érdeklődjön a kezébe kerülő dolgokról és azok használatáról, események miértjéről.

Először ugye a mi ez, majd a miért jön a fejlődés során, ezeknek meg kell lennie vagy ilyen vagy olyan módon.

2011. ápr. 27. 21:27
 12/16 A kérdező kommentje:
A szülei külön élnek 2 éve, de ha az egyiknél, ha a másiknál van, sosem érdeklődik az ott nem lévő felől.
2011. ápr. 27. 23:08
 13/16 anonim ***** válasza:

Végül is megtaláltad a kérdésre a választ :( Had találjam ki... A kicsi egy éves korában mentek szét gondolom a szülők élete első évében meg marták egymást és még mpost sem épp felhőtlen a viszony... Sajnos ezek a dolgok keményen hatnak a gyerek idegrendszeri fejlődésére, hiszen nem harmóniában, hanem állandó stresszben kell éljen :(((

Mi is voltunk így sajnos 3 hónapon át, a gyerekről megmondták a bölcsiben, hogy bizony gáz van, folyton járt keze lába és pörgött, hisztizett, mire rájöttünk, hogy sürgősen változtatnunk kell, mert tönkre tesszük a saját fiunkat. Rendeztük sorainkat és azóta semmi baj.

Ezzel csak arra akarok utalni, hogy ha pici korában, huzamosabb időn keresztül állandó a zaklatottság, igen, el tud maradni az érzelmi fejődésben. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy visszamaradott vagy helyrehozhatatlan, de sokat kell foglalkozni vele és KELL foglalkozni vele, mert a későbbiekben könnyen lehetnek komoly gondok a szocializáció során, bölcsiben, oviban és a későbbi életben. Nem mindegy merre indul el egy kisgyermek élete, igaz?

Érdemes volna felkeresni egy nevelési tanácsadót vagy gyermek pszichológust, de sokszor a helyi óvodában is van erre megfelelő személy, vagyis kell legyen, aki erre képzett, meg tudja figyelni a gyereket és tanácsot tud adni a szülőknek.

Így a családi háttért látva azt mondom, hogy ezzel igenis foglalkozni kell és minél hamarabb. Sok sikert Nekik!

2011. ápr. 28. 09:02
 14/16 anonim ***** válasza:

Beszél egyáltalán már? Mert ha még nem, akkor a kérdéseket se nagyon lehet elvárni tőle?

Amúgy igen a válás sszezavarhatta őt.

2011. ápr. 29. 10:56
 15/16 anonim ***** válasza:
Az én fiam most tölti a 4. életévét. Nem nagyon volt "társasági ember". Nem beszélt, nem kérdezett, csak úgy elvolt. Én is kezdtem aggódni, aztán kb. 1 hónapja olyan szöveget lenyom, olyanokat kérdez, hogy elképesztő. Nagyon szépen fejezi ki magát, sokszor még szakszavakat is beletesz a mondandójába, és érezni, hogy érti azt, hogy hova való az a szó, és mit is jelenthet. Teljesen le voltunk döbbenve. Aztán arra gondoltam, hogy talán ezeket eddig is tudta, csak megfigyelőként volt jelen az életünkben, és most már Ő is részt akar benne venni úgy is, hogy kommunikál velünk. Ő úgy döntött, hogy most jött el ennek az ideje. Időnként még ki is javít bennünket például olyanban, hogy anya rosszul tudod, a petrezselyem az nem gyümölcs, hanem zöldség, azért mert... és sorolja az érveket az állítása mellett. Pikk-pakk. Ennyi.
2011. ápr. 29. 11:41
 16/16 anonim ***** válasza:

Én kezdenék aggódni.

Lányom alig múlt 2 éves, azóta kérdez...

Már reggel fél 8-kor szétmegy az agyam tőle... miért, hol hogyan és mikor és kitől és hogyan és miért....:)))

2011. ápr. 29. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!