Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsibe vagy oviba írassam?

Bölcsibe vagy oviba írassam?

Figyelt kérdés
A kisfiam december 9-én lesz 3 éves. Hivatalosan szeptembertől még nem vehetnék fel oviba, de úgy érzem, hogy a bölcsiben meg esetleg visszaesne a fejlődésben, ha bekerülne a sokkal kisebbek közé. Már szépen beszél, számol, a szobatisztasággal küzdünk most, de szerintem szeptemberre az is meglesz. A védőnő azt mondja, hogy próbáljuk meg az ovit, ha lesz hely, akkor lehet, hogy felveszik. Csak attól félek, hogy esetleg mégsem veszik fel, és akkor se bölcsi, se ovi. Mit tennétek a helyemben?
2011. ápr. 27. 12:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Én hagynám 1 évig bölcsiben. Sok vele egykorú gyerek még bölcsibe jár.
2011. ápr. 27. 12:12
 2/4 anonim ***** válasza:

Én mindkettőbe beíratnám. Ha oviba nem veszik fel (nálunk már a novemberi gyerekek szüleit sem biztatják, hogy lesz helyük az oviban), marad a bölcsi (persze, oda sem garantált, de több esélyetek van, mint annak, aki még egy évet otthon lehet gyesen). A bölcsiben kevesebben van egy csoportban, elvileg több figyelem jut egy gyermekre. Inkább tanítják őket önállóságra, míg az oviban már elvárják azt. Ha úgy látod, hogy a fiadnak már kevés a bölcsiben lévő foglalkozás (a játékok túl babásak stb.), akkor még mindig odaírhatod az ovis jelentkezési lapra, hogy bár biztos, ami biztos, beadtátok a jelentkezést a bölcsibe is, de szívesebben mennétek oviba.

Nálunk a fentieket javasolják a novemberi-decemberi gyerekek szüleinek, mert sajnos számolni kell azzal, hogy nem veszik fel az oviba őket, hiába kell a szülőnek visszamenni dolgozni. Akkor meg marad a fizetős ovi vagy a nagyszülő még egy évig, ami igencsak fárasztó lehet egy idősebb embernek.

2011. ápr. 27. 13:53
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem is tudtam, hogy oviba és bölcsibe is lehet egyszerre jelentkezni. Mert akkor tényleg így fogom csinálni, talán így kisebb a kockázat.
2011. ápr. 27. 14:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Esetleg kérdezz utána valamelyik oviban már van mini csoport, 2,5 éves kortól mehet a gyermek.

Személy szerint inkább az ovi, mint a bölcsi.

2011. ápr. 28. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!