Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tanítsam meg 2 évesemet...

Hogyan tanítsam meg 2 évesemet, hogy ne lökdösse 1 éves unokahúgát?

Figyelt kérdés

Fiam mostanában mindig ellöki a kis totyogó unokahúgát, általában akkor ha valami játékot el akar tőle venni, de van olyan is hogy csak direkt, viccből, olyankor nevet rajta.

Már szinte mindent próbáltam, hogy ne tegye, de nem értem el semmit.

Beszélgettem vele a dologról, elmagyaráztam, kiabáltam, könyörögtem, még a popsijára is rácsaptam, de semmi.

Kezd nagyon kellemetlen lenni a dolog a családban és félek, hogy a fiamat agresszív gyereknek fogják tartani, pedig egyébként nincs vele gond, nem vagdalózik, nem üt, nem csapkod, csak ez a lökdösés.

Közösségbe nem jár, tudom ez elég baj, de nincs rá lehetőségünk nagyon.

Hamarosan testvérkéje is születik lehet ez is az ok, de úgy tűnik várja és örül neki, de ki tudja mi van a kis lelkében...

Rengeteget foglalkozunk vele, többet is mint az unokatesójával és mégis

Hogy lehetne megtanítani, hogy ezt nem szabad?

Én már csődöt mondtam és ez nagyon elkeserít, légyszi segítsetek! Köszi

2011. ápr. 22. 18:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
99%-ban ugyanez a helyzet nálunk is. Kíváncsian várom a válaszokat.
2011. ápr. 22. 22:00
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Tényleg azt gondolod,hogy csődöt mondtál?

Ez akkor lenne így,ha észre sem vennéd a viselkedésében a negatív dolgokat!

Ez egyetlen dolog miatt van,mert belépett a gyermeked a DAC korszakba.Próbálgatja az erejét,kíváncsi arra,hogy meddig mehet el mik a határok.Ő még ezt nem ismeri és jó mókának tartja,ha azt látja,hogy te a rosszaságai miatt paprika vörös vagy.Lesz ez még rosszabb is...Továbbra se hagyd neki,hogy olyasmit tegyen amit te ellenzel,nem amit mások amit te,mert ez a ti közös életetek.De sose üsd!!!Egyebet nem érsz el nála csak azt,hogy nem fog merni kibontakozni otthon mert tudni fogja,hogy ezért-azért verés jár,nem bízik majd benned és mindaz amit otthon nem tehet meg megteszi,majd a közösségben.Hagyd,próbálkozzon csak nyugodtan kísérletezgessen szemtelenkedjen egy kicsit,de ha túl megy a határon ezt jelezd neki,egy eréjes odaszólással hallja a hangodon,hogy rosszat tett vagy nézz rá csúnyán dühösen ebből is érteni fog.Aztán idővel megtanulja az együtt éléshez kellő normákat.

Ja és még egy tanács ha nagyon kiborítana,mert lesz olyan!akkor se előtte bőgd el magad mert /lelkiismeret furdalás gyötör;kimerültél stb./bujj el a fürdőben és ott szedd össze magad.Előtte te nem lehetsz gyenge,mert te vagy az ő védelmező szigete aki megvédi mindentől,mindenkitől te erős vagy és az erős emberek nem sírnak;)

Egy 12 éves egy 7 éves és egy 3 hónapos gyermek anyuja vagyok,hidd el tudodm mit beszélek.KITARTÁS!!!

2011. ápr. 23. 08:22
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Valóban igazad van úgy érzem csődőt mondtam és már az első akadálynál, sajnos ezt érzem.

Arra már rájöttem a nagy megoldáskeresésben, hogy ez már a dackorszak lesz, de valahogy arra úgy készültem, hogy csak hiszti, szófogadatlanság, és folyamatos NEM-ek lesznek, de ezzel a lökdöséssel nem tudok mit kezdeni.

És remélem nem értettél félre, nem verem a gyerekem, egyszer csaptam a popsijára, mert már annyira nem tudtam mit tegyek, persze azonnal megbántam mind érzelmileg mind az eszem szerint, mert tudom, hogy ez csak rossz példának hatna és a bizalma is megrendülne, de már annyira nem tudtam mit tegyek.

És szerinted, ha jól értelmezem, akkor elég ha rászólók minden alkalommal erősen és akkor egy idő után megtanulja, hogy nem szabad, de mikor???

köszi mégegyszer!

2011. ápr. 23. 08:32
 4/10 anonim ***** válasza:
87%

Nekem az jött be, amit egy tréningen hallottam, hogy nem szabd szidni, megütni, egyáltalában tudomást venni az ilyen viselkedésről, mert ezzel erősíted benne a helytelen viselkedést. (lehet nem pontosan írtam, de remélem kihámozható belőle a lényeg) Tehát nem a negatív viselkedésért kell büntetni, hanem a pozitívért dícsérni.

Ő az öccsével csinálta ezt. És minden este beszéltünk, vegyük sorba a jó dolgokat, ma nem csináltál semmi rosszat a Zalánnak, nem lökted el. Nagyon jó, így tovább. Vagy játszottak és ha nem bántotta megdícsértem, ugye milyen szépen el tudtok játszani És bejött. Egy hét után nem bántotta az öccsét. Nem azt mondom nincsenek összetűzéseik, de ez a hobbiból megütöm, fellököm akármi, teljesen megszűnt. És aztán nem is beszéltünk róla többet.Illetve a mai napig észreveszem ha jót csinál, lesegíti a lépcsőn, segít neki pisilni, odaadja a játékot- hogy így van, így kell csinálni.

2011. ápr. 26. 19:31
 5/10 anonim válasza:
12%
vágjál a kezére:)
2011. ápr. 26. 19:45
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell neki magyarázni, nem kell kiabálni ha megteszi megfogod és berakod egy sarokba és közben határozot, kemény hangon közlöd hogy ez ronda dolog volt.
2011. ápr. 26. 21:59
 7/10 anonim ***** válasza:

Ez már nem a "nem kell észrevenni" kategória a viselkedésben, mert sérülést okozhat vele egy másik gyereknek. Ha a földhöz veri magát, mert el akar érni valamit, na az már olyan, hogy rá se kell hederíteni, és majd leszokik róla.

Ne aggódj, még vagy 25400-szor elmondod neki, és meg fogja érteni. Csak próbálkozik, hogy valóban úgy van-e hogy ezt ne szabad. Javaslom, hogy próbáld ki, ha ott van a kislány, és fellöki, utána ne engedd játszani, hanem ott kelljen ülnie melletted, és csak a kislány játszhasson a játékokkal egy darabig.

Mutasd meg neki azt is, hogy a helyes. Elkéri, a másik odaadja és ő megköszöni. Ne csak a helytelen módszert ítéld el, hanem megoldási javaslattal is állj elő.

2011. ápr. 26. 23:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Nalunk is jon a kisteso es tuti erzi is,meg o is a dackorszak fele jar.NEkem altataskor elkezdte huzni tepni a hajamat.Minel jobban reagaltam ra annal jobban.Aztan valtottam mert semmi nem hasznalt.Probaltam eszre sem venni csak jol megszeretgelni es mar leszokott rola.Mindent probaltam en is de semmi nem jott be.Inkabb mondom mutatom neki hogy simizzen helyette.Persze nalatok masik kisgyerek is ott van,aki serulhet.Magyarazasbol is ertenek,de nem bizti hogy legkozelebb nem fogja ujra lokdosni a kisunokatesot.Hat nem tudom eleg nehez ugy es en is varom a jo valaszokat a kerdesedre.Bocsi ha nem tudtam segiteni!Kitartas.
2011. ápr. 26. 23:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Próbáld vele megértetni, hogy nem bántjuk a másikat semmilyen körülmények között sem! Ha tudjátok azt is megtehetitek, hogy nem mentek egy darabig hozzájuk, nem találkoznak a gyerekek és mondd meg neki, hogy ez azért van,mert bántotta a kislányt. Én ilyenkor mindig megragadom, és a szemébe mondom, hogy "ezt nem! Mit szólnál hozzá, ha a kislány is ugyan ezt csinálná, mert megtehetné, hogy megvédje magát!!!"
2011. ápr. 27. 16:18
 10/10 fotucsok ***** válasza:

Az én kisfiam olyan 22 hós korában csinálta ezt párszor, és én is elpityeredtem, mikor a játszóbölcsiben mozdult rá egy kispajtásra, pedig alapvetően nem vadorzó. Azt vettem észre, hogy először szeretgetni próbál, de ha elhúzódnak, ütlegel. Sokszor mondtam, hogy nem szabad, és utána minden alkalommal,ha gyerekek közé mentünk, előre elmondtam, hogy nem szabad ütlegelni, csak simizni, mert kicsik, és fáj nekik, és sírni fognak, és ha ütlegel valakit, akkor rögtön hazamegyünk, és büntetést kap. Ja és mikor észrevettem a játszóbölcsiben is azt a fenti ütlegelést, rögtön mondtam, hogy szégyelje magát, csúnya dolgog, és mondja hangosan, hogy sajnálja és kérjen bocsánatot. A mai napig, ha valami olyat csinál, ami nem szép dolog, és mondom szégyelje megát, kérjen bocsánatot, látom, hogy komolyan mondja, és utána odabújik hozzám, mint aki tényleg megbánta.

Szóval nálunk ez bevált. kop kop kop :)

2011. ápr. 27. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!