Nekem még nincs gyerekem, de egyszer egyik ismerősöméknél voltam vendégségben. Söröztünk és az anyuka simán, látszott hogy megszokásból, a kisfiának is töltött egy fél pohár (1,5-2 dl) sört. Jó, mondjuk ilyen citromos sör volt, aminek kisebb, kb 2%-os az alkoholtartalma, de akkor is alkohol. Ez csak nekem furcsa? Nekem a szüleim soha nem engedték, hogy kisgyerekként alkoholt igyak. Még sokkal később, iskolás koromban is csak ha valami különleges alkalom volt, de akkor is csak épphogy egy fél kortyot.
Nem olvasol? 1,5-2 deci. Rohadtul nem kisgyereknek valo!
2011. ápr. 21. 13:57
12/18 anonim válasza:
Kóstoljon bele a citromos teába,vagy a kakaóba,vagy a karamellás tejbe, vagy a sima tejbe,vagy a vaníliás tejbe,vagy a málna/jaffa szörpbe vagy a tökitalba vagy a paradicsomlébe..de ne alkoholba..Egy kisgyerek még véletlenül se kóstolgasson alkoholt!!!
2011. ápr. 21. 13:57
13/18 anonim válasza:
Alkoholost nem! Az én 2 évesem viszont gyakran megnyalja az én alkoholmentesemet.
2011. ápr. 21. 16:46
14/18 anonim válasza:
Dehogy ihat! Én anno max. a habot leszürcsölhettem, de a folyadékot nem szabad odaadni nekik, tönkrevágja a máját.
2011. ápr. 22. 12:06
15/18 Vérszomjas pandamaci válasza:
Én szeretem a citromos, málnás, mangós és hasonló söröket, a legtöbb alkoholmentes, amiben van is, az gyakorlatilag olyan mint egy szénsavas üdítő.
Függetlenül attól, hogy az a bizonyos citromos sör alkoholmentes volt vagy épphogy enyhén tartalmazott alkoholt, szénsavas üdítőket nem kéne a gyerekkel itatni. Ha csak egy kortynyit ivott volna a gyerek az más, de 1,5-2 dl agyoncukrozott szénsavas trutymó biztos hogy nem egészséges.
2011. ápr. 25. 21:24
16/18 A kérdező kommentje:
Nem volt alkoholmentes. Ugyan az volt, amit mi is ittunk. "G" betűs német márka.
A 1,5-2 dl-t csak saccra írtam, de nem csak egy kis korty volt, az biztos. Volt jócskán abban a pohárban.
2011. ápr. 25. 21:47
17/18 anonim válasza:
Szerintem nem ihatna...
Én, emlékeim szerint csak fél kortyot kaptam, azt is azért, mert a szüleim tudták hogy amíg meg nem ízlelem addig kíváncsi vagyok, utána meg majd rájövök hogy a sörnek rossz íze van (igazuk lett... :S)...
de citromos???? az még egy gyereknek is finom. ez így furcsa.
2011. máj. 17. 14:30
18/18 anonim válasza:
Alkoholost semmiképp! A 0.5%-ost sem!
Nagyon sokféle 0.0%-os alkoholmentes sör van ma már. Jobb, mintha csupa 'E-s' élelmiszeripari hulladék-üdítőt innának.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!