1.5 éves gyerek heti hányszor kaphat tojást?
A felnőttek heti tojásbeviteli ajánlása maximum 3 darab tojás. Gyereknek sem célszerű többet adni.
Üdv
Maximum 3 tojás? És mi van, ha reggelire megeszik a felnőtt egy 4 tojásos rántottát, majd pár nap múlva egy hatalmas adag lecsót?? :D Na nehogy már a felnőtt ne ehetne annyit, amennyit akar. :D Ugyan mi baja lesz tőle?
A gyereknél jogos a kérdésem, mert náluk tudom, hogy nem szabad túlzásba vinni. Dehát eszik mást is, nem tojáson fog élni. :) Csak nagyon szereti.
Olyan buta vagyok. Mindig értetlenkedek, mikor mások olyan kérdést írnak ki, amit röhögve megtalálnak az interneten, hamarabb, mint hogy bepötyögi a kérdést. Én meg itt rágódok ezen a tojás témán hetek óta, és rá se néztem a google-re.
"Egyéves korig, hetente 2-3 alkalommal fél, majd egyéves kortól - a tojással készült ételek mellett - naponta egy-egy egésztojás fogyasztása is megengedett."
Íme a válasz a kérdésemre. :)
Persze mindenki mást mond, az lesz a legegyszerűbb ha magamra hallgatok. Amúgy a cikk is azt írja, hogy az egyik legrégebben ismert allergén a tojás, hát ezért van a korlátozás. De ha nem allergiás, ehetjük, ahányszor akarjuk. :)
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!