Mit tennétek, ha a kölcsön adott ruha minősíthetetlen minőségben kerülne haza?
Mit tennék? Biztos, hogy nem tetszene, megértelek. Nagyon sok múlik a mosáson, az biztos. Nálunk is van három gyerek, rengeteg ruha, és bizony mi is KÖLCSÖNadjuk egymásnak, nem örökbe, mert körforgásban vannak a ruhák.
Írok egy példát. Volt a két lányomnak kettő egyforma pólója, a nagy időközben kinőtte, azt kölcsönadtuk ismerősnek. (távolabbi családtag) A megmaradt pólót a lányom sokat használta, és mégis jó állapotban maradt, nem úgy, mint a kölcsönadott, amiről totál lemosta az anyuka a mintát:( Össze sem lehet a kettőt hasonlítani. Sok anyukának tanfolyamon kellene tanítani a folttisztítást, mosást, mert egyáltalán nem kell minden ruhát 60 meg 90 fokon mosni...
Én is kaptam kölcsön sok-sok márkás ruhát a barátnőmtől, de nyugodt szívvel állítom, hogy nagyon vigyáztam rá, és nem csalódott bennem, abban biztos vagyok, amikor visszaadtam neki. Normálisan mostam a ruhákat, és tudtam, hogy melyik ruha való arra, hogy esetleg homokozóba, fűbe tehetem le a gyereket benne. Csak egy kis ész meg odafigyelés.
Eleve nem kerülnék ilyen szituációba,mert nem adok kölcsön ruhát.
Igaz a szomszédasszonyt sem értem, hogy ha nem tud rá vigyázni, mi a rossebnek fogadja el. Én a sógornőimtől kaptam két táska ruhát, ment fel a szekrény tetejére, amint "kinőtte" a méretet, adtam is vissza. Semmi kedvem nem volt kisbaba mellett még azzal jógázni, hogy beleirkáljam, kitől mit kaptam, meg parázzak, mikor fossa össze magát, eszi le magát a gyerek. Nekem ennyit nem ért meg, turiban gyönyőrű ruhákat vettem nevetségesen olcsón, mindenki dicséri a fiamat, hogy mindig milyen divatos, pedig új ruhája nem sok van.
Én ezt sosem értettem, hogy ha valaki használni akarja még a kérdéses ruhát, miért adja kölcsön. Egy ruha nem könyv, igenis nehéz rá vigyázni, hamar elhasználódik.
Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, mert tényleg bosszantó, de ha máskor használni akarod még a ruhát, inkább ne add kölcsön.
Én nem kölcsön adtam volna a ruhákat, hanem odaadtam volna azokat, melyek nem nőttek annyira a szívemhez. Egy pici baba,mint tudjuk pillanatok alatt leeszi, lebüfizi, olyat rottyant, hogy nehezen jön ki a ruhából. Persze a szomszédasszonynak jobban kellett volna vigyáznia rá....Én is a múlt héten válogattam ki a lányom kinőtt ruháit, és adtam oda az unokatesómnak. Meg sem fordult a fejembe, hogy visszakérjem....azokat a ruhákat, melyek számomra kedvesek, azokat eltettem emlékbe.
Igazándiból mostmár nem tudsz semmit csinálni, csak azt, hogy legközelebb nem adsz nekik kölcsönbe ruhákat.
Úgy látom nem sokan értenek velem egyet,biztos én gondolkodok nagyon máshogy,ettől függetlenül köszönöm mindenkinek,hogy válaszolt:)!
Úgy lehet kölcsön adni ruhát,hogy én gyűjtögettem,eltettem a tesónak,de 4 év különbséget szerettem volna,így addig odaadtam a szomszédnak,mert neki közben született a 2.gyereke,és megbeszéltük,hogy használják,és ha kinövi a fia,visszahozza.
Én kedves akartam lenni,de nagy butaság volt....
Ti még sosem kaptatok kölcsön ruhaneműt:(???
Szia, fentebb már válaszoltam.
Hát, én is azért fogadtam el a kölcsön cuccokat a sógornőimtől, mert nem akartam őket megbántani, ne tudd meg, mit kaptam. Valahonnan megtudták, hogy nem használom a ruhákat, és elmondtak mindennek, és a végén úgy hozták ki az egészet, hogy ÉN kértem el tőlük a cuccokat. Kaptunk ruhákat, amiket kimosva adtam vissza, pedig nem is használtuk, és játékokat. Hát rettegtem, valahányszor a fiam a kezébe vett egy kölcsönjátékot, mert mi lesz, ha eltöri vagy túl csúnya lesz...
De amúgy tartom a véleményem, amit használni akarsz még, azt soha ne add kölcsön! Túl jóhiszemű voltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!