Kislányom 2 éves. Húsvéti ötleteket ajánlanátok?
Most elsőre az jutott eszembe hogy a kifújt tojások héjába ültessetek magokat de lehet hogy ahhoz még nem elég óvatos a kis keze.
viszont meglepetésnek jó, nézni napról napra ahogy nőnek a kis növénykék.
kreativ ötletnek meg talán a legegyszerübb az lehet hogy polisztirol tojásokat festetek ki cérnára v. damilra füzitek őket és az ablakba v. konyhába ki lehet feszíteni ha hurkot kötsz a két végére tetszőleges hosszúságú lehet.
mi is csináltunk ilyet, ő gombócolta a vattát, meg rajzolta be filctollal a szemeket, nagyon élvezte:
meg törött tojáshéjból kikukucskáló csibéket: sárga dekorpapírból +rajzlapból vágtam ki előre formákat, ő ragasztotta össze a felügyeletemmel. másnap meg filccel szemeket+csőrt rajzoltunk nekik. Fel is lehet fűzni őket egymás alá és akkor meg ablakdísz.
ajtódíszt is csináltunk: egy vastagabb kartonpapírból kivágtam egy kb arasznyi tojásformát, és abból egy kisebb tojást is hogy egy "körvonalat" kapjak, persze legalább másfél-kért cm széleset. Ő meg betekerte selyemszalaggal én néha odapötyiztem egy kis ragasztót h megfogja a szalagot és ne csússzon le). Az aljára masni került, bele meg egy nyuszis IKEA ujjbáb :-)
Köszönöm a gyors válaszokat.
Meglátjuk mennyire lesz ügyes, de mindenesetre jó kis szombati program lesz. :-)
Várnék még további ötleteket!
Szia,
Hurkapálcára vagy fakanálra kartonból készíthettek húsvéti figurákat, pl. nyuszi, tojás, csibe. Ezeket Te kivágod, ő meg megrajzolja a szemet, szájat, utána felragasztani a hurkapálcára és néhány barka mellé egy vázába állítva asztalra dísz.
Leveles tésztát (félkész) sütöttem tavaly, nyuszi forma szaggatóval kiszaggatva. köménymagból szórhatja rá a nyuszi szemét.
2,5 éves fiammal tojást festünk, keményre főtt tojást, sima boltban kapható tojásfestékkel és a Lidl-ben most volt matricás könyv 500 ft-ért, húsvétos, abban levő matricákkal díszítjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!