Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A hónap végén lesz 2 és fél...

A hónap végén lesz 2 és fél éves a fiam, járjon oviba vagy inkább csak ősztől?

Figyelt kérdés

Új "rendelet" szerint 2 és fél éves kortól,ha pelusos is,be kell venniük az oviba.Viszont ősztől új csoportba kerül.Így lenne értelme elvinni?A fiam a beíratás óta nagyon be van sózva az ovival.Állandóan oda akar menni.

Van még egy majdnem 11 hónapos kicsi is itthon.

2011. ápr. 18. 13:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgyis otthon vagy a kisebbik gyerkőccel és "elbírsz" kettővel, akkor én nem adnám be a helyedben. Persze te ismered a körülményeket, és a te döntésed, de már itt a jó idő, sokat lehet játszóterezni, kirándulni, szabadban lenni - ráér oviba járni majd ősszel. Most még lehet jó sok közös programot csinálni, ha megnőnek jön az ovi, iskola, (szülőknek a munka) már nem lehettek egész nap együtt - én a helyedben kihasználnám még ezt a nyarat. Persze, hogy érdekli most az ovi, de ha elkezdene járni az érdeklődés is alábbhagyna pár nap után, ez csak a kezdeti lelkesedés.
2011. ápr. 18. 13:37
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez milyen rendelet? Helyi vagy országos? Nem is hallottam még róla...

Egyébként szerintem, ősztől járjon. Most már sok értelme nincs, mert nemsokára zárnak az ovik is, mire beszokna, itt is a nyár, kezdhetnétek előről ősszel.

2011. ápr. 18. 13:37
 3/6 A kérdező kommentje:
itt a faluban nincs bölcsi és a környező bölcsik tömve vannak.sok a 2 és fél éves gyerkőc,így aki betölti az oviérettségi szintet,azt kiteszik a bölcsiből,így az ovinak muszáj bevennie.
2011. ápr. 18. 13:40
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! Kislányom 2,5 évesen kezdte az ovit és sírás nélkül be is szokott! Májusba lesz 3 éves és még mindig imádja! Nálunk viszont olyan gyerekeket nem vesznek be akiknek otthon van az anyukájuk! Kellett munkáltatói igazolás!
2011. ápr. 18. 13:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Az én fiamat helyhiányra hivatkozva nem vették fel oviba. Szóval nem feltétlenül veszik fel oviba, hiába teszik ki a bölcsiből.

Én úgy tudom, hogy csak akkor kezdheti az ovit, ha betöltötte a 3-at. Igazából én várnék még vele, ha amúgy is otthon vagy a kistesóval.

2011. ápr. 19. 22:24
 6/6 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi válaszokat.

mint ahogy fent is írtam,itt beveszik 2,5évesen,sőt ilyenkor már majdnem hogy kötelező beíratni.

csak miatta vinném oviba,de azt mondták(akiknek jár oda a gyerkőcük)hogy szinte biztos hogy erre a max 1,5hónapra már nem vennék be.Főleg úgy nem,hogy aki lesz neki óvónéni,most a ballagó nagycsoportosokat viszi.

2011. ápr. 20. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!