Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet lisztérzékenység?

Lehet lisztérzékenység?

Figyelt kérdés
Alányom 21 hónapos, 84 cm és 11 kg. Ez elég kevés, soványnak nem mondanám, inkább vékony. A múlt hónapban hízott fél kilót. Vérvétel negatív, nem vashiányos. Nem fáj a hasa, nincs nagy mennyiségű, fényes széklet, ami jellemző lenne a lisztérzékenységre. A családban senki sem lisztérzékeny. Az orvos azt mondta ma, hogy meglátjuk, következő hónapban mennyit hízik, és lehet, hogy csinálunk egy gyorstesztet a lisztérzékenység kimutatására. Amúgy nagyon keveset eszik, ezért vittem orvoshoz. Ezek alapján, szerintetek, van okom aggódni? Tényleg felmerül a lisztérzékenység? Köszönöm!
2011. ápr. 15. 12:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem hinném. A kislányom ugyanilyen méretű volt. Alacsonyabb, mint az átlag, de a súlya a magasságához képest abszolút jó. Nem érzékelem, hogy túl sovány lenne a lányod. Most ilyen korszakban, van, nekem 4 évesen kezdett el igazán enni. Most 98 cm és 14,5 kg.
2011. ápr. 15. 13:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Én is meglepődtem, hogy erre gondol, pedig semmi tünete nincs, bár állítólag tünetmentes is lehet. A fél kilóval én teljesen elégedett lennék, csak most aggódom.
2011. ápr. 15. 13:06
 3/7 anonim ***** válasza:
Ne aggódj. Vannak soványabb gyerekek az átlagnál, de attól még nem betegek. Lehet ez genetika is. Úgy tudom a lisztérzékenyeknél, folyós a széklet, és mint minden ételallergiás gyakran megbetegszenek.
2011. ápr. 15. 13:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Erősen kétlem, hogy lisztérzékeny lenne, totál tünetmentesen.... tesóm cöliákiás, 2,5 éves korában derült ki róla. De iszonyat pókhasú volt, állandóan fel volt neki püffedve, és vizes hólyagos kiütései jöttek ki, amik vakarással terjedtek a testén. Ő sokat járt gyerekkorában lisztérzékenyeknek szervezett táborba, és ott minden gyereknél más volt a tünet, de VOLT TÜNET - bűzös, habos hasmenés, folyamatos hányás, vagy kiütések, kinek mi. De tünet nélkül én nagyon kétlem, hogy lisztérzékenységről lenne szó.
2011. ápr. 15. 13:12
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan írtatok! Kicsit megnyugodtam.
2011. ápr. 15. 13:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Tünetek nélkül ahogy írták, nagyon valószínűtlen, hogy lisztérzékeny lenne. Mi 19 hósan 9 kg vagyunk, mindig halljuk is, hogy "csak" ennyi. Engem nem is zavarna, mert nem sovány csak vékony, de én is ilyen voltam, tesója is, ha nem hallanám mástól, hogy csak, nem is gondolkodnék rajta, hogy minden oké-e.

Gond akkor lenne, ha nem hízna, vagy pedig fogyna. Fél kg hízás egy hónapban nagyon is jó ebben a korban, én úgy tudtam. Nem?

2011. ápr. 15. 14:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Szerintem is jó a fél kiló, ezért is nem értem az orvost.
2011. ápr. 15. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!