3kg alatti súllyal született,2 éves (+, - 1 hó) kislányod hány kiló és hány centi?
Tudom,lerágott csont már ez az állandó súlykérédés,de nálunk most nagyon aktuális kérdés,jól esne ha megírnátok.
Köszi
Hiába születik kissúllyal, vagy koraszülötten egy gyermek, még a legkisebb babák is 2 éves korukra behozzák a társaikat.
Amelyik baba egészséges (és gondolom a tied az), és kisebb a társainál az genetika.
Egy 2 éves gyerek átlagosan 12 kiló. De a normál gyerekek 10-15 kiló között vannak.
Hosszra pedig 86 centi, de a köztes 80-91 centi között van. Ez a lányok mértéke.
mekkora a lányod?
23 hónapos,10,5 kg és 87 cm
Elköltöztünk,védőnőt váltottunk,és orvost is fogunk (holnap megyünk az új dokihoz),és a védőnő azt mondta,ne lepődjek majd meg,ha kivizsgálásokra fog küldeni a doki,amiatt,hogy ilyen picúrka a lányom.
Egészséges,életvidám,és nagyon okos (nem dicsekvés - védőnő szerint kb 3 éves szintjén van értelmileg),de azt mondta hogy fizikumát tekintve lehetnének jobbak is az adatok.
Ezért tetem fel a kérdést.
3-ik vagyok.
Szerintem ö ilyen alkat. ès azért tünik talán vékonynak mert hosszú baba. De az átlag testsúly ia meg van. Ne törödj vele, csináld amit a doki mond és késsz.
Nekem a lányom fél éves és majdnem 9 kiló. 4 kilóval született, és az egész család meg van lepödve hogy mekkora gyerek, mert mindenki vékony a családba. Pláne a nök vékonyak és kicsik, a férifak meg azért magasak (férjem 180 centi). Szóval az én babám meg óriásnak számít a családban. De most ne adjak neki enni?
kisfiam: 2150gr/45cm most 26 hónapos 12,2kg/86cm
kislányom: 770gr/35cm(28.hét,toxémia) most 5 éves 18,5kg/112cm,2 évesen 12kg/87cm volt
egészségesek,semmi bajuk hál'istennek!!!
kislányomra 18 hónaposan jelentették ki,hogy behozta a lemaradást minden szinten,sőt a mai napig mindig mondja a doki,hogy az átlagnál értelmesebb,okosabb,amik apró dolgokban nyílvánulnak meg.
Ha ez megnyugtat az én kislányom 2300 grammal és 49 centivel született. Most 16 hónapos 75-76 centi, 9 és fél kiló. Valószínűleg az én alkatomat örökölte (én is elég alacsony vagyok). Szerintem jó ha 10 és fél kiló lesz 2 évesen. Mindemellett jó étvágyú, de iszonyúan sokat mozog.
Szóval, én nem aggódom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!