Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány nap szabadság jár nekem...

Hány nap szabadság jár nekem az itthon töltött 3 évre?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2009 januárjában született.Abban az évben nem voltam szabadságon.Letöltöttem a Tgyást,és a Gyedet is,majd 2 éves korától gyesen voltam,illetve vagyok.Éves szabadságom 26 nap.Mennyi nap jár nekem,ha letelik a Gyes-em?A Gyes lejárta előtt is ki lehet venni,ha 6 órás munkaviszonyban dolgozom?Ekkor megkapnám a Gyest is és a szabadságot is?Gyerek után járó évi két napot visszamenőleg is megkapom,vagy azt már visszamenőleg nem kaphatom meg?
2011. ápr. 12. 15:35
 1/9 anonim ***** válasza:
A tgyás idejére, és a gyed első évére jár, plusz a bentmaradt napok. A gyes lejárta előtt is ki lehet őket venni! Igen, kapod a gyest is és a szabadságot is! Gyerek utáni szabit nem tudom, azt úgy tudom, visszamenőleg nem lehet.
2011. ápr. 12. 15:55
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a gyors választ..a gyerek utáni napokra sajnos én is így gondoltam.Nem is volt eszemben igényelni..most jutott eszembe..ezek szerint lemaradtunk róla!
2011. ápr. 12. 15:58
 3/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a férjem vette igénybe, így nem veszett el, azért sem vagyok így most annyira képben erről.

Hasonló szituban vagyok amúgy mint Te, én 2008. decemberben szültem, és itt tartok pont én is.. szeptembertől bölcsis lesz a gyerek, és akkortól akarom kivenni a szabijaimat.

2011. ápr. 12. 16:01
 4/9 anonim ***** válasza:
Ja, és szívesen! :) Első voltam. Meg második :)
2011. ápr. 12. 16:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia!Én 2008 áprilisban szültem nekem 44 nap szabin van.a gyerek után a férjem igényelte!
2011. ápr. 12. 16:05
 6/9 anonim ***** válasza:
Én 2009 márciusában szültem.62nap szabadságom van,de nekem mostanában járt le a gyed és dolgozni fogok.(szabin vagyok)Nekem meglehetett a igényelni visszamenőleg a gyerekre járó szabit.A férjem munkahelyére kellett elvinni egy papírt,amit a munkáltatómtól kaptam,hogy igazolják nem lett felhasználva a szabadság.Tehát így lett a szabim 66nap.
2011. ápr. 12. 16:06
 7/9 anonim ***** válasza:

25 éves kor alatt 20 nap

25 éves kor felett 21 nap

28 éves kor felett 22 nap

31 éves kor felett 23 nap

33 éves kor felett 24 nap

35 éves kor felett 25 nap

37 éves kor felett 26 nap

39 éves kor felett 27 nap

41 éves kor felett 28 nap

43 éves kor felett 29 nap

45 éves kor felett 30 nap

A szabik napja életkor függő is.

2011. ápr. 12. 16:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat..ezek szerint,ha megkérjük a férjem munkáltatóját,hogy igazolják le azt,hogy nem lett felhsználva a gyerekre kapható szabadság,akkor még utólag vissza igénylehetném?..ez nagyon jól hangzik...
2011. ápr. 12. 19:22
 9/9 anonim ***** válasza:
16:06-os válaszoló vagyok,igen nálunk ez így volt.Tehát ne hagyd annyiban kérdezz rá.
2011. ápr. 12. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!