Mit csinálnak azokkal a gyerekekkel akik óvodába
lépéskor nem teljesen szobatiszták?
Figyelt kérdés
Tehát, betöltötte a 3. évét, szülőnek vissza kell menni dolgozni (tehát nem maradhat otthon tovább a gyerek), bölcsiben szintén nem maradhat a korára való tekintettel, viszont nagydolog csak pelenkába megy, és a délutáni alváskor is van pisi a pelenkában (éjjel is természetesen).
Ilyenkor mit csináljon egy szülő a gyerekkel??, ha már minden létező (és nem létező) dolgot megpróbáltak és mégsem hajlandó nagydolgot biliben, wc-ben végezni.
2011. ápr. 11. 14:23
1/9 anonim válasza:
Törvény írja elő hogy fel kell hogy vegyék pelenkásan is mert diszkrimináció ha nem veszik fel. Ennek ellenére sok óvoda nem veszi fel, de ha ezzel példálózol akkor tuti felveszik. Pláne ha dolgoznod kell és nem otthon ülsz a másik gyerekkel.
Nálunk gond nélkül bevették, pedig itthon vagyok, és 2 hónap alatt a délutáni alvásnál már el is hagyta a pelenkát. Már csak éjszakára kell.
2011. ápr. 11. 14:27
2/9 anonim válasza:
Nálunk könyörtelenek, nem veszik fel.
Egy ismerős anyuka megpróbálta elsumákolni, persze, szobatiszta a gyerek, aztán mikor egy nap 2-3-szor bepisilt a gyerek, egyszerűen elküldték, jöjjenek vissza, ha már tényleg szobatiszta.
2011. ápr. 11. 14:28
3/9 A kérdező kommentje:
tényleg??? és milyen törvény ez, mert nekem mindenki, mindenhol azt vágja a fejemhez és azzal fenyeget, hogy SZÓ SINCS RÓLA, HOGY FELVEGYÉK!!!!! ......??? hihetetlen .... egyszerűen nem vagyok hajlandó elhinni, hogy MINDEN 3. évét betöltött gyerek totál szobatiszta !!!....
2011. ápr. 11. 14:30
4/9 anonim válasza:
Első vagyok: most nem tudom pontosan hol van, de nekünk óvónéni mondta amikor kérdeztem, mert alváshoz még kellett a pelus a lányomnak, hogy persze felveszik, mert valami törvény vagy jogszabály írja elő hogy fel kell hogy vegyék, mert diszkrimináció ha nem veszik fel. Ennek ellenére sok óvoda ezt megpróbálja elsumákolni mert sokkal több plusz munka a dadusnéniknek pelenkázgatni meg átöltöztetni a kicsiket. Tehát ilyen indokkal hogy nem szobatiszta nem küldhetnek el. Ha nincs hely akkor igen.
2011. ápr. 11. 14:35
5/9 anonim válasza:
Bocs az offért, csak megnyugtatásul: december végén töltötte a hármat és alváshoz még kell neki pelus (de csak az itthoni alváshoz, a bölcsibe már hónapok óta nem kell pelenkát vinnem. Nyilván ott kevesebbet iszik).Tehát nem minden 3 éves szobatiszta.
2011. ápr. 11. 14:36
6/9 anonim válasza:
Törvény által szabályozott a felvétel, ez igaz, de nálunk is két óvoda van, és az egyik a saját alaptantervében lefektette, h nem lehet pelenkás a gyerek.
A másik ovink pedig tele van kisebbséggel, állandó problémák vannak, oda egy jóérzésű anyuka sem szívesen íratja be a gyerekét.
Ez is diszkrimináció, fel is jentették ezért a várost...
2011. ápr. 11. 14:42
7/9 anonim válasza:
Nálunk sem veszik fel, feltétel a szobatisztaság. Max azt mondják, hogy nincs hely, és ezzel nem hazudnak, hisz szinte mindenhol tooben vannak a férőhelynél, legalábbis a mi városunkban. És így ki van kerülve az efféle diszkrimináció. Nekem is kerek perec megmondták akkor hozzam ha szobatiszta. 3 évesen nem volt az tokéletesen, így csak szeptemberben kezdhette az ovit. Egy egy balesetet elfogadnak, de ha minden napra jut, akkor szólnak, hogy anyuka csináljon valamit....nem tudom mit, de csináljon.
2011. ápr. 11. 14:46
8/9 anonim válasza:
A mi ovink honlapján is rajta van, hogy feltétel a szobatisztaság...
2011. ápr. 11. 14:58
9/9 anonim válasza:
Szia!
A nagycsoportos fiamékhoz jött szeptemberben 6 kicsi,3 közülük még néha bepisil,az egyik kisfiú be is kakil.
Nem tudnak sajnos vele mit csinálni,többször kérdezgetik,hogy kell-e pisilniük,vagy összejön vagy nem,a szülőket pedig várja délután a csomag a pisis ruhákkal.
Fel kellett őket venni,mert anya ment dolgozni,bölcsibe pedig nem volt már hely.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!