Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 20 hónapos kislányom lázas,...

20 hónapos kislányom lázas, viszont a keze hideg, miért?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 7. 18:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Ilyenkor még felfelé megy a láz. Ha elkezd csökkenni, és hat a lázcsillapító, akkor a szervezet a végtagokon keresztül is adja le a hőt, és akkor meleg lesz.
2011. ápr. 7. 18:51
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

38 fokos láza van,de most nem mertem adni neki gyógyszert,mert délután 3-kor adtam már neki,mert akkor is lázas volt,tegnap este óta lázas,és nurophen szirupot adtam neki,nagyon ideges vagyok,hogy miért lázas,amúgy jó kedve van,van eszik is,csak ez a láz!Hilnap megyek vele dokihoz!A nurophen szirupot hány óránként lehet adni???

Sajnos nincs meg a tájékoztatóm!

2011. ápr. 7. 18:59
 3/10 anonim ***** válasza:

Háromnapos lázatok volt már? Ha nincs más tünet akkor akár az is lehet. Tudom milyen rossz ez, de nyugi! Nem lesz semmi gond.

Nurofent 6 óránként lehet adni, max naponta 4x. Nektek kb 5ml. egyszeri adag. Más hatóanyagú (panadol vagy mexalen kúp, amik paracetamol hatóanyagúak, vagy antipiretikus kúp, ami amidozophen hatóanyagú)lázcsillapítóval váltva 4 óránként lehet adni.

Láz és fájdalom csillapítására a napi adag 20-30 mg ibuprofén / testsúlykilogramm, több részletre elosztva.

3-6 hónapos (5 ttkg feletti) 3-szor 2,5 ml (3-szor 50 mg ibuprofén) naponta

csecsemőknek

6-12 hónapos csecsemőknek 3-4-szer 2,5 ml(3-4-szer 50 mg) naponta

1-3 éves gyermekeknek 3-szor 5 ml (3-szor 100 mg) naponta

4-6 éves gyermekeknek 3-szor 7,5 ml (3-szor 150 mg) naponta

7-9 éves gyermekeknek 3-szor 10 ml (3-szor 200 mg) naponta

10-12 éves gyermekeknek 3-szor 15 ml (3-szor 300 mg) naponta

Védőoltások következtében fellépő lázas állapotokban: 2,5 ml (50 mg) szuszpenzió, mely szükség esetén 6 óra múlva megismételhető. 24 óra alatt maximum 5 ml (100 mg) szuszpenzió adható! Ha a láz nem csökken, orvossal való konzultáció szükséges.

Idősek: nem szükséges az adagolás módosítása.

Máj- és vesefunkció-károsodás esetén az adagolást egyénre szabottan kell kialakítani.

A maximális napi adagként megjelölt mennyiségnél többet bevenni nem szabad.

A készítmény alkalmazása előtt a lázat fizikális módon (pl. hűtőfürdő) kell megpróbálni csökkenteni.

2011. ápr. 7. 19:07
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a választ!!!

Nem,még nem volt 3 napos láza a kincsemnek.Délután 3-kor adtam neki nurofen szirupot,most alszik,de ha felkel akkor adhatok neki ugye kupott???

2011. ápr. 7. 19:15
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha germicid, antipiretikus vagy mexalen kúpra gondolsz akkor igen. (csak mert van nurofen kúp formában is) Én a helyedben hűtőfürdőztetném ha felkel, és utána adnám a kúpot, hogy minnél tovább levigye a lázát éjszaka. A hűtőfürdőt olyan hőmérsékeltűre csináld ahány fokos láza van, és 8-10 perc alatt hűtsd 32-33 fokosra. Ha bírja maradhat benne 15 percet is.

Ha nem volt háromnapos láz akkor ne ijedj meg ha nem nagyon tudod lehúzni a lázát. Akár 40 fokig is felmehet. Mi 3 hete estünk túl rajta. Az én lányom is volt hogy 0 fokos lázzal ébredt. 4 napig volt 38-40 fokos láza, aztán két napig kiütései, de amúgy egész jókedvű volt. Próbáld úgy csillapítani, hogy ne várd ki míg nagyon magas lesz, mert akkor nehezebben megy le.

2011. ápr. 7. 19:22
 6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszi a választ.Mexalen kúpom van,de megpróbálom a hűtőfürdőt elöször.Köszi még egyszer!!!
2011. ápr. 7. 19:30
 7/10 anonim ***** válasza:

Nincs mit!

Jobbulást!

2011. ápr. 7. 19:39
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi újság? Hogy vagytok. Remélem jobban. :)

2011. ápr. 8. 17:21
 9/10 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi szépen az érdeklődésedet,igen már jól van a kicsikém.Szerda este lázasodott be,meg csütörtökön szinte egész nap,meg éjjel is 2-szer.Pénteken mentünk a dokihoz,de már pénteken nem volt lázas,megvizsgálta a doki,de azt mondta semmi komoly mert a láz mellett nem volt semmi más baja.Hát nem tudom mi lehetett ez lehet,hogy a foga jön.De Hála Istennek már jól van!!!

2011. ápr. 10. 20:44
 10/10 anonim ***** válasza:

Örülök hogy rendben van. :)

Minden jót!

2011. ápr. 10. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!