Mondtok nevelési praktikákat, amik nagyon hasznosnak bizonyultak? Amit kár, hogy nem tudtál korábban?
Nem módszerekre gondolok, mint pl a suttogó, hanem apró trükkökre.
Nekem pl sokat segített ez: "ne tiltsd, hanem kérd az ellenkezőjét"
vagy
"ha választania kell, a gyerek általában a második lehetőséget választja. eszerint kérdezd"
Ilyesmikre gondoltam.
-ne azt hangsúlyozd ki ami rossz, hanem ami jó (miért nem akkor látsz, amikor jó vagyok)
-ne dőlj be a hisztinek
-middig légy következetes
- Nem kell kikapni azonnal az ágyból, ha megmukkan, vissza tud aludni egyedül is.
- Nem kell eröltetni a szobatisztaságot, amikor eljön az ideje, jelezni fogja.
- Hozzátáplálásnál lassan kell haladni, hogy kiélvezze az új ízeket de pedig megutálja.
- Fölösleges a járássegítő, úgy is a szék tologatása lesz a menő.
- Fölösleges a sok játék az első évben, a legjobb játék az üres ásványvizes palack és a WC papír guriga. Na meg a konyhaszekrény tartalma.
:o)
- Evésnél nem mindegy milyen kanalat használunk, pl. a kéket utálja, a sárgával mindent eszik. VAgy ha fém kanalat használok és megcsörren a tányéron, nem eszik tovább.
- Ha hideg az ágynemű, képtelenség elaltatni benne a gyereket :)
- Altatásnál, vagy mikor babakocsiban vagy gyerekülésben ül, (és nyugodt), nem szabad a "szemébe" nézni, mert azt játékra való felhívásnak érti és máris vége a nyugodt perceknek.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de még sok érdekes "dolga" volt/van a fiamnak. Az biztos, hogy mostanra megtanultam, legyek nagyon nyitott gondolkodású, ha róla van szó, mert mindig meglep valami újdonsággal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!