Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mondanatok elaltatasi praktika...

Mondanatok elaltatasi praktikakat?

Figyelt kérdés
Masfel eves kislanyom nagyon nehezen alszik el,este is es delben is.Altalaban issza a tejet es ugy alszik el, de mostanaban kell simizzem a hatat vagy az arcat hogy valahogy elaludjon.Adnatok otleteket?
2011. jan. 8. 18:40
 1/7 anonim ***** válasza:

A legjobb mindenki érdekében, ha megtanítod egyedül elalduni. Minden praktikával csak ártasz , minden praktikával csak nehezebb lesz, mindig nehezbben fog elaludni, mindig több kell, és mindig kötve lesz valakihez, aki segít neki elaludni. Kíméld meg ettől!!

"Aludj jól, gyermekem" c könyvet olvasd el és cselekedj!

2011. jan. 8. 18:45
 2/7 kisnita ***** válasza:
62%

Szerintem is igaza van az elsőnek. Az a legjobb ha nem altatgatod a gyereket hanem arra szoktatod, hogy magától elaludjon. A kisfiam is így alszik, mikor pici volt és még szoptattam akkor cicin aludt el, amikor elkezdtek jönni a fogai akkor cumin, most pedig ahhoz van szokva, hogy ha álmos akkor bemászik az ágyba, lefekszik és szépen elalszik magának. Van egy-két anyuka akikkel szoktam beszélgetni többek közt msn-en is és néha nagyokat nézek mikor írják, hogy: Pill altatom a gyereket. Basszus mi vagy te altatóorvos? :O :D

Napközben az én fiam ritkán alszik (17 hós) néhány hónapja nem igényli már a napközbeni alvást kivéve ha beteg vagy fogzik éppen. Ha nyűgös kedvében van akkor sem alszik inkább nyüglődik. Este viszont szépen elalszik magában, nem kell vele szenvedni. Ha fürdés után úgy látom, hogy még nem álmos akkor nem erőszakolom be az ágyba, ha álmos lesz úgyis aludni fog, hagyom had szaladozzon meg had játsszon még magának, egyszer úgy is kifárad és akkor nyugi lesz nekem is. :) Van olyan (sőt most már szinte csak olyan van) hogy 9 óra előtt nem alszik el, játszik, mesét néz, "énekelget" magában és van, hogy csak 10-11-12 körül alszik el. Éjjel végig alszik vagy ha szomjas akkor felébred elveszi az üveget iszik és vissza alszik úgy hogy közben én fel sem ébredek rá pedig egy ágyban alszunk. Általában 8 körül ébred reggel, de ha olyan kedvünk van akkor 9-10-ig ágyban szoktunk lenni és csak utána indul a nap.

Fáraszd ki a kislányodat és várd meg még elalszik, az meg hogy nem alszik napközben... hát azzal meg úgy se tudsz mit csinálni. Van ilyen, legfeljebb este hamarabb elalszik. :)

2011. jan. 8. 19:04
 3/7 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat.
2011. jan. 8. 19:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát én nem értek egyet az első kettővel. Nekem is 1,5 éves a fiam, és igényli a segítséget elalváshoz, ami ebben az életkorban teljesen természetes, az idegrendszer érése miatt van. Az Aludj jól gyermekemet az egyik legkárosabb könyvnek gondolom, ami mostanában kapható, itt egy cikk róla. [link]

E helyett én az Éjszakai gondoskodást ajánlanám, ami nem csak az anya, hanem a gyermek szempontjait is figyelembe veszi, és nem tekinti robotnak a gyereket.

2011. jan. 8. 20:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok egy ősanya, de pont ma meséltem a Bambit a 2 évesemnek és úgy meghatott hogy a kis őzgida ugye úgy alszik el hogy az anyjához bújik. Basszus, gondoltam, hiszen az állatkölykök is így alszanak el, én meg folyton ki vagyok akadva az altatás miatt. Az enyém is nehezen alszik el, illetve változó, tegnap simán elaludt úgy hogy apa volt vele és az olvasósarokban olvasgatott, ma viszont iszonyat sírás volt (erőltettük hogy apával aludjon hogy tanulhassak), aztán megsajnáltam, mellébújtam, odatolta a buksiját a mellkasomhoz és 5 perc múlva aludt. Kicsik még, nem is mind egyforma, van amelyiknek nagyon kell az anya testi közelsége. Főleg ma már ugye külön szoba, amikor én ekkorka voltam bizony még egy szobában lakott az egész család, sosem éreztem úgy hogy teljesen egyedül hagynak. Szerintem a legtöbbünk még így volt ezzel 20-30 éve. Tudom hogy milyen roh@dt fárasztó az egész napos strapa után, de szerintem kinövik, kitartás és türelem kell, nekik is nehéz.
2011. jan. 8. 20:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát lányom 2,5 éves, és nem hogy nem nőtte ki, de egyre rosszabb!! Én egy évesen megtanítottam aludni-azóta is bánom, hogy nem előbb- mert előtte fél év maga volt a katasztrófa, gyakorlatilag nem aludtam egy éjjel sem többet 3 óránál... aztán sikerült, működött, de családi változások miatt hamar visszaesett az állapot, azóta meg van kistesó és már nem oylan egyszerű egy szobában, de tervezem az újratanítást.

És hány meg hány gyereket hallok, aki még 6-8 évesen is anya meg apa közt alszik.

Nekem fontos a házasságom is, nem fogom magam mellé szoktatni a gyereket.

Amúgy mindenki maga válogatja, hogy mit tesz, altat, vagy nem. Én az egyedül mindenki jobban alszik módszer híve vagyok.

2011. jan. 8. 22:43
 7/7 A kérdező kommentje:

Egyetertek a harmadik valaszoloval, meg az utolso kettovel is, valahogy az Aludj jol gyermekem cimu konyv, amit mar reg elolvastam, kinzasnak tunk.Persze azt sem mondom, hogy feltetlenul mindig a baba melle kell bujni, de kell nekika kozelseg. En csak azt szeretnem elerni, hogy legyen neki egy bizonyos programja, ha kell mellette vagyok es simogatom, csak az a baj hogy van amikor hiabavalo, mert ugysem alszik el. na mind egy, valahogy eltelik ez az idoszak es megtanulnak egyedul is aludni, hiszen gondolom nalunk sem volt maskepp.

Mindenkinek kitartast es erot kivanok a gyereknevelesben.

2011. jan. 10. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!