Hány éves koráig pisilhet és kakilhat egy gyerek bilibe? Hány évesen kell átszoktatni a wc-re?
-2 évesem már inkább wc-zik szűkítővel,mint bilizik
-már kiküld a wc-ből,mert egyedül akar lenni ilyenkor
-5 évesem már 3 éves kora óta teljesen egyedül,segítség nélkül végzi a dolgát wc-n,és szépen meg is törli a fenekét
-bölcsiben a 2,5 éveseket már nem engedik bilizni,mert ott az a kissebbeké,kis wc-re ülnek
-próbáltátok már a szűkítőt?
-7 évesen már azért igencsak szemérmesek,szégyenlősek a gyerekek,furcsa,hogy a te kislányod nem az
-számomra is kicsit gusztustalan lenne ha 7 évesen még a bilit kéne hozni-vinni,még ha a saját gyerekemé akkor is
-legkésőbb 3 évesen el kellett volna kezdeni ezzel foglalkozni nem 7 évesen
-esetleg keress fel egy ezzel kapcsolatos szakembert,lehet,hogy pszichés alapú a probléma
-sok mindent furcsálunk és lehurrogunk,ami nem általános dolog,ettől még a probléma létezik,ne tőlünk kérj tanácsot!Csak ítélkezünk,köztük én is,de okosat nem tudunk igazán mondani!Keress fel szakembert!Idővel el fogja úgyis hagyni!
Kedves Kérdező!
Hát ha megnyugtat, nem vagy egyedül!
Az én kisfiam 3,5 éves, 16 hónaposan került bölcsibe, ott eleinte bilizett, majd később Wc-re járt. Az oviban is WC-be pisil, itthon viszont kizárólag csak bilibe kakil, de pisilni a nagy WC-be jár( ugye ő állva pisil, ha lány lenne szerintem azt is bilibe csinálná).az én kisfiam is húzgálja a bilit utánunk, ahol mi vagyunk, oda hozza.
Nekem ebben semmi furcsa nincs, még a Te 7 évesednél sem találok ebben semmi különöset, valószínű, hogy ti is nagyon kiszolgáljátok, talán a kelleténél jobban:)
Az én fiam is arra hivatkozik, hogy fél a nagy WC-re ráülni, be sem megy mert szerinte ott kukucskál valaki:)Szerintem meg csak egyszerűen jobban szeret bilibe kakilni és kész.Ahogy pedig őt is elnézem nem egyhamar fogunk átszokni a nagy WC-re.
Egyszóval majd figyeld meg, hogy a suliban minden gond nélkül használja majd a WC-t, otthon még biztos próbálkozni fog a bilivel:)
Most ki fogtok akadni, de a párom kishúgát az anyós - 48 évesen vállalta be, a párom meg csak lesett, mikor mondtam, hogy kései gyerek... - 7 évesen még pelenkázta, holott a kislány már szobatiszta volt!!!Ennél már csak az akasztott ki jobban, hogy 6 évesen még szoptatta.
Se az angol vécére, se a pottyantósba ( nem titok, a telkükön, ahol nyaranta kint laknak, csak az van )otthon nem volt hajlandó ráülni, pedig egy ilyen korú már a kerti űrgödrösbe is elvégeztheti a dolgát, ahova még szűkítő se kell, mert eleve akkora a lyuk, amibe tuti, hogy nem esik bele.
Nyáron egyszer lefigyeltem, mivel én is felettébb undorítónak tartom - és persze nem a gyerek a hibás - hol végzi el a dolgát, ha éppen nincs rajta pelus, hát inkább leült az udvarra és ott végezte el a dolgát...Sajnálom, hogy a párom ilyen családból származik...
3 lányom van. A nagy 6 éves, a középső 4, a kicsi 2.
Az oviban/bölcsiben WCnek, de itthon bilizni szeretnek. Lerakják a három bilit egymás mellé, és úgy pisilnek reggel és este. Ettől függetlenül mindhárom tudja használni a WCt is.
Szerintem nem gáz egyáltalán, ha máshol tud WCt használni. Az enyémek pl. csak itthon biliznek, de az egy jó buli. A nagyok szerint így tanítják a picit bilibe pisilni :-D
hát szte meg elmebeteg az a szülő akinek buli meg nem gond ha egy 6-7 éves gyerek olyanokat csinál mint egy kisbaba
és azzal sem értek egyet h nem hajlandó erre meg arra. nem a farok csóválja a kutyát, a szülő kötelessége és felelőssége h megtanítsa amit kell,akkor amikor kell.
arra nem gondoltok milye hátrányok érhetik őket ha ezek kiderülnek? és senki se jöjjön azzal h kit érdekel ki mit gondol,mert lehet h titeket nem,de a kislány elsüllyed majd szégyenében ha az iskolában kinevetik h még bilizik.
ébresztő anyukák!
én 2,5 évesen átraktam wc-re/szűkítővel/ bilit meg eltettem és megmondtam neki h elvitték egy kisbabánka mert ő már nagylány. mondtam neki h a szűkítőt a wc manó küldte aki nagyon büszke rá h ennyirte okos és ügyes, és üzeni h hajrá! nagyon boldog volt,azóta sioncs gond,már éjjel is szobatiszta.
egy barátnőm pl a tv elé tette bilizni a ygereket kajával akezében,mondván a wc-n unatkozik!! a gyerek és nem látja a tv-t! szóval vannak ostoba anyukák nem is kevesen
Miért emelted ki a kérdésedet? Több, mint egy éve írtad.
Azóta ugyanaz a helyzet vagy mi a gond??????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!