Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves koráig pisilhet és...

Hány éves koráig pisilhet és kakilhat egy gyerek bilibe? Hány évesen kell átszoktatni a wc-re?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 6. 16:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem otthon nem baj, ha bilibe pisil és kakil, de azt is meg kell neki tanítani, hogy vécébe csinálja, mert iskolába is vécébe kell.
2011. ápr. 7. 07:05
 12/20 anonim ***** válasza:
83%

-2 évesem már inkább wc-zik szűkítővel,mint bilizik

-már kiküld a wc-ből,mert egyedül akar lenni ilyenkor

-5 évesem már 3 éves kora óta teljesen egyedül,segítség nélkül végzi a dolgát wc-n,és szépen meg is törli a fenekét

-bölcsiben a 2,5 éveseket már nem engedik bilizni,mert ott az a kissebbeké,kis wc-re ülnek

-próbáltátok már a szűkítőt?

-7 évesen már azért igencsak szemérmesek,szégyenlősek a gyerekek,furcsa,hogy a te kislányod nem az

-számomra is kicsit gusztustalan lenne ha 7 évesen még a bilit kéne hozni-vinni,még ha a saját gyerekemé akkor is

-legkésőbb 3 évesen el kellett volna kezdeni ezzel foglalkozni nem 7 évesen

-esetleg keress fel egy ezzel kapcsolatos szakembert,lehet,hogy pszichés alapú a probléma

-sok mindent furcsálunk és lehurrogunk,ami nem általános dolog,ettől még a probléma létezik,ne tőlünk kérj tanácsot!Csak ítélkezünk,köztük én is,de okosat nem tudunk igazán mondani!Keress fel szakembert!Idővel el fogja úgyis hagyni!

2011. ápr. 7. 11:07
 13/20 anonim ***** válasza:
67%

Kedves Kérdező!

Hát ha megnyugtat, nem vagy egyedül!

Az én kisfiam 3,5 éves, 16 hónaposan került bölcsibe, ott eleinte bilizett, majd később Wc-re járt. Az oviban is WC-be pisil, itthon viszont kizárólag csak bilibe kakil, de pisilni a nagy WC-be jár( ugye ő állva pisil, ha lány lenne szerintem azt is bilibe csinálná).az én kisfiam is húzgálja a bilit utánunk, ahol mi vagyunk, oda hozza.

Nekem ebben semmi furcsa nincs, még a Te 7 évesednél sem találok ebben semmi különöset, valószínű, hogy ti is nagyon kiszolgáljátok, talán a kelleténél jobban:)

Az én fiam is arra hivatkozik, hogy fél a nagy WC-re ráülni, be sem megy mert szerinte ott kukucskál valaki:)Szerintem meg csak egyszerűen jobban szeret bilibe kakilni és kész.Ahogy pedig őt is elnézem nem egyhamar fogunk átszokni a nagy WC-re.

Egyszóval majd figyeld meg, hogy a suliban minden gond nélkül használja majd a WC-t, otthon még biztos próbálkozni fog a bilivel:)

2011. ápr. 9. 12:34
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 3 évesen kezdett bilizni. Próbáltuk a wc-t szűkítővel is, de az nem tetszett. Ennek is nagyon örültem, hogy egyáltalán oda elvégzi. Az oviban a kis wc nem volt gond egyáltalán. A mamánál a nagy wc nem gond, mivel ott nincs bili, bár fognom kell közben, mert fél, hogy beleesik. Szerintem ha elteszed a bilit, kénytelen lesz a wc-be végezni a dolgát, a gatyába ő már nem fogja.
2011. ápr. 9. 13:37
 15/20 anonim ***** válasza:
53%

Most ki fogtok akadni, de a párom kishúgát az anyós - 48 évesen vállalta be, a párom meg csak lesett, mikor mondtam, hogy kései gyerek... - 7 évesen még pelenkázta, holott a kislány már szobatiszta volt!!!Ennél már csak az akasztott ki jobban, hogy 6 évesen még szoptatta.

Se az angol vécére, se a pottyantósba ( nem titok, a telkükön, ahol nyaranta kint laknak, csak az van )otthon nem volt hajlandó ráülni, pedig egy ilyen korú már a kerti űrgödrösbe is elvégeztheti a dolgát, ahova még szűkítő se kell, mert eleve akkora a lyuk, amibe tuti, hogy nem esik bele.

Nyáron egyszer lefigyeltem, mivel én is felettébb undorítónak tartom - és persze nem a gyerek a hibás - hol végzi el a dolgát, ha éppen nincs rajta pelus, hát inkább leült az udvarra és ott végezte el a dolgát...Sajnálom, hogy a párom ilyen családból származik...

2011. ápr. 9. 14:33
 16/20 anonim ***** válasza:
a 2 évesem wc-zik,lépcsős szűkítővel. sztem ne hagyd h ő irányítson. otthon ne asdj neki bilit,lesz pár nap cirkusz,de ez valóban elég.. gáz..
2012. máj. 30. 07:56
 17/20 anonim ***** válasza:

3 lányom van. A nagy 6 éves, a középső 4, a kicsi 2.

Az oviban/bölcsiben WCnek, de itthon bilizni szeretnek. Lerakják a három bilit egymás mellé, és úgy pisilnek reggel és este. Ettől függetlenül mindhárom tudja használni a WCt is.

Szerintem nem gáz egyáltalán, ha máshol tud WCt használni. Az enyémek pl. csak itthon biliznek, de az egy jó buli. A nagyok szerint így tanítják a picit bilibe pisilni :-D

2012. máj. 30. 08:10
 18/20 anonim ***** válasza:
68%

hát szte meg elmebeteg az a szülő akinek buli meg nem gond ha egy 6-7 éves gyerek olyanokat csinál mint egy kisbaba

és azzal sem értek egyet h nem hajlandó erre meg arra. nem a farok csóválja a kutyát, a szülő kötelessége és felelőssége h megtanítsa amit kell,akkor amikor kell.

arra nem gondoltok milye hátrányok érhetik őket ha ezek kiderülnek? és senki se jöjjön azzal h kit érdekel ki mit gondol,mert lehet h titeket nem,de a kislány elsüllyed majd szégyenében ha az iskolában kinevetik h még bilizik.

ébresztő anyukák!

2012. máj. 30. 08:25
 19/20 anonim ***** válasza:
48%

én 2,5 évesen átraktam wc-re/szűkítővel/ bilit meg eltettem és megmondtam neki h elvitték egy kisbabánka mert ő már nagylány. mondtam neki h a szűkítőt a wc manó küldte aki nagyon büszke rá h ennyirte okos és ügyes, és üzeni h hajrá! nagyon boldog volt,azóta sioncs gond,már éjjel is szobatiszta.

egy barátnőm pl a tv elé tette bilizni a ygereket kajával akezében,mondván a wc-n unatkozik!! a gyerek és nem látja a tv-t! szóval vannak ostoba anyukák nem is kevesen

2012. máj. 30. 08:28
 20/20 anonim ***** válasza:

Miért emelted ki a kérdésedet? Több, mint egy éve írtad.

Azóta ugyanaz a helyzet vagy mi a gond??????

2012. máj. 30. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!