3 éves gyereknek hány naponta kellene kakilnia?
Naponta kétnaponta kakál.
székrekedés:
rizses étel
sok édesség
kevés folyadék
banán
Szerintem is 1-2 naponta kéne.
Ebben segíthet, ha sok folyadékot iszik, meg sok rostos ételt kap.
Naponta többször lenne ideális. Felnőttek és gyermekek számára is. Majdnem minden ember vastagbelén vannak megkeményedett székletrögök, a bélfalra tapadva (teljes vastagbélmosással az is kipucolható, és ajánlott legalább évente egyszer megismételni), de ennek ellenére is egészséges és természetes rostdús (lehetőleg húsmentes) táplálkozás mellett naponta többször kellene székelési ingernek jelentkezni, és könnyen üríteni. Én pl. törekszem bár eg. táplálkozásra magam számára, de még mindig van min javítanom; így hát csak átlag napi egyszer "hív engem a természet" (van, hogy napi többször, van, hogy kétnaponta); ez a tendencia viszonylag egészséges gyakoriságúnak mondható, még ha nem is az igazi.
Még valami: minél kisebb termetű emberről van szó -ergo ha kisgyermekről-, értelemszerűen annál kisebb űrtartalmú szinte minden belső szerve, így a belei is; ennél fogva pláne egy kicsivel még gyakrabban is kellene, hogy kakiljanak, mint a felnőttek. Szerintem alapvetően egészséges bélműködéssel minimum napi 3-szor kellene a piciknek; ha nincs annyi, akkor szükséges javítani a táplálkozás minőségén, persze lehetőségektől függően.
Nálunk is ez a helyzet csak már 1-2 hónapja. Én éhgyomorra rostos gyümilevet adok minden nap + utána egy mokkás kanál ricinus olajat. Minden nap iszik aktimel jughurtot, és a kakaót visszavettem. Adom neki a győri zabfalatot... ez sokat segít! olivás halat... ez is.
Nekünk ezek beválltak most :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!