Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Közeleg a szobatisztaság?

Közeleg a szobatisztaság?

Figyelt kérdés
2 és fél éves a fiam. A füle botját sem mozdítja a bili és szűkítő iránt. Viszont pár napja olykor-olykor megemlíti, hogy épp most pisilt. Ez már jelent valamit?Biliztessem,vagy hagyjam, hogy majd szóljon.Nem igazán szereti a bilit és wc-t...:(
2011. ápr. 5. 09:10
 1/6 Niktoon ***** válasza:

Hát szerintem már elég nagy. Az én fiam februárban volt 2 éves, és már csak éjszakára kell a pelus. 1-2 hétig folyamatosan belepisilt a kis gatyába, mert nem szólt, ha pisilnie kell, de most már nem pisil be. Igaz, nem is szól, mert óránként ráültetem a bilire, és ha kell is neki, mutat a bilire.

Szerintem reggel vedd le róla a pelust, és tegyél rá kis gatyát, mert ha abba belepisil, kényelmetlen lesz neki, és egy idő után úgyis szólni fog, ha pisilnie kell. Kicsit többet kell ebben az időszakban mosni, de több türelemmel illetve odafigyeléssel egy hónap alatt szobatiszta lehet nappalra. Az enyém már 2,5 évesen ovis lesz, és addigra szeretném, ha egész napra - beleértve az éjszakát is - szobatiszta lenne. Egyébként is nagyon drága a pelus :(

2011. ápr. 5. 09:31
 2/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló volt a helyzet. 2,5 évesen le sem fütyülte a bilit, WC-t. Én nem erőltettem. Aztán 2 hónap múlva ő is elkezdte jelezni, ha pisilt vagy kakilt a pelusba. Vártunk pár napot, aztán levettük róla a pelenkát(igaz akkor nyár volt), így rohangált egész nap. 5 nap alatt teljesen szobatiszta lett.
2011. ápr. 5. 11:20
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem elkezdődött valami. :o) Mondogasd neki, hogy bilibe kéne pisilni, szóljon hamarabb, esetleg vedd le a pelusát otthon.

Az én fiam 26 hónapos. 1 hét alatt teljesen szobatiszta lett. Az első nap mindent összepisilt (pelenka nélkül hagytam egész nap), de 1 hét után már éjszakára is szobatiszta lett. Most, a 2. héten ott tartunk, hogy csak egyedül hajlandó bilizni. Megfogja a bilit, elbújik vele és egyedül elvégzi a dolgát.

2011. ápr. 5. 12:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Kislányom, aki elmúlt 2,5 éves, szintén nem hajlandó se bilizni, se szűkítőzni. Sőt, rá sem akar ülni!!! Pedig semmilyen negatív élménye, emléke nem lehet. Kb. egy hónapja (is) próbáltam a szoktatást, de visszatartotta napokig a kakit, és inkább nem ivott, csak ne kelljen pisilni(biztos tudatalatti dolog lehetett ez benne). Tehát fizikailag tutira érett a szobatisztaságra.

Abbahagytam a védőnő, óvónő tanácsára. De most újra meg kell próbálni, mert az idő telik.

Ő is szól, h bekakiltam, bepisiltem. Hamarosan újra megpróbálom a dolgot.

Szóval, ha a kisfiad nem ennyire tiltakozó típus, akkor biliztesd, pláne, ha még rá is hajlandó ülni. :) Tényleg elég nagyok már! Remélem összejön mihamarabb, mindkettőjüknek!

2011. ápr. 5. 14:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. A 12:59-es! :) Nálatok hogy alakult ki, h félrevonul maga a bilivel a kicsi bilizni? Lehet, h nekünk is segítene, ha elmagyaráznám, h egyedül is lehet pisilni, nem kötelező ott lennem. Bocs, h visszakérdezek.
2011. ápr. 5. 14:32
 6/6 anonim ***** válasza:
A kisfiam 1,5 évesen lett nappalra szobatiszta, 20 hónaposan éjjelre is. Nem erőltettem, de rászoltam, hogy csúnya dolog, ha bepisilt vagy bekakilt. Hamar rájött, hogy a bilibe kell
2011. máj. 2. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!