Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen ételeket adhatok már...

Milyen ételeket adhatok már az 1éves babámnak?

Figyelt kérdés
kíváncsi lennék kinek mit eszik egy nap az ilyen koru gyereke? főleg a reggeli, ebéd és vacsora érdekel
2009. febr. 27. 10:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is 1 éves (13 hónapos), én is kicsit bajban vagyok, hogy mit adjak neki. Csak nála az a gond, hogy válogatós:)

Reggel tápszert, vagy tejet szokott inni mikor felébred.

Tízóraira tejberizst, vagy tejbegrízt, vagy bolti pogácsát szokott enni.

Ebédre azt amit mi, vagy ha olyat főzök amit nem eszik meg, akkor üveges bébiételt.

Uzsira tejberizs, vagy ilyesmi.

Vacsorára tejpépet gyümölccsel, vagy tejbegrízt.

Sajnos a kenyeret nem akarja megenni, pedig nagyon próbálom adni neki.

Szoktam csinálni bundáskenyeret, rántottát azt is szereti.

Próbálom változatosan, de sok mindent nem akar megenni. Az apukája és a nővére is nagyon válogatósak:)

2009. febr. 27. 11:59
 2/6 anonim ***** válasza:
53%
Szia! Nálunk reggelire felvágott kenyérrel, bundáskenyér szokott lenni, de mostanában nem nagyon akar reggelizni, így van amikor csak vmi joghurt félét eszik, vagy sajtot, vagy csak kenyeret. Ebédre azt amit mi eszünk: hús rizzsel, krumplival, leves, főzelékek stb. Uzsira gyümölcsöt kap, vacsira pedig tejbegrízt. Elalváéshoz pedig kakaót iszik. szoktam még gofrit ill. hasonlókat is adni néha.
2009. febr. 27. 12:42
 3/6 anonim ***** válasza:
53%
Szia, a lanyom 13 honapos: ebredeskor kb 2 dl tej, aztan tejpep, esetleg par kanal joghurt. Ebedre azt amit mi, de azert jol osszetorom neki. 3 korul 2 dl joghurt, gyumolcspep. 6 korul az ebed maradeka. 9 furdes, fekves elott kb 2 tejbedara. Inni csak vizet iszik.
2009. febr. 27. 12:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Még 11 hónapos ugyan, de hátha tudok valami hasznosat mondani:

Reggeli-tízórai (együtt van): gabonapép (tejpép) vagy natúr joghurt, amibe gyümölcsöt, vagy túrót teszek ízesítésként. Mellé kis kenyér, vagy kiflidarabok megkenve ezzel-azzal, de ezt nem nagyon eszi, csak játszik vele.

Ebéd: húsos főzelék. Még külön főzök neki, de már jóval fűszereseben, egyre jobban hasonlít az étele a miénkhez.

Vacsora: húsos főzelék. Esetleg gyümölcs, vagy gyümölcslé.

Elalvás előtt: tápszer.

Mellette még szopik, de függetlenül az étkezésektől, ugyanis elaltatás céljából szoptatom. (Csak cicin alszik el.)

Amit a mieinkből megeszik: húsleves, sült krumpli, sült hús darabka, pogácsa. (Még csak ennyi, mert tejeset, tejfölöset nem akartam még adni.)

2009. febr. 27. 16:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát érdekes volt olvasni. Kislányom 13 hónapos és szinte CSAK szopizik. Csak a sajtot hajlandó megenni, ha olyanja van még a krumplit és rizst, de ez ritka. Ezekből kb 1 gramm, tehát olyan, mintha még kizárólagosan szoptatnám.
2009. febr. 28. 12:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Irigylem az előttem szólót, bár biztosan nagyon fárasztó lehet. A bundáskenyéren, sültkrumplin meglepődtem, de ezentúl megpróbálom, de nem túl nehéz kaják ezek egy másfél évesnek?
2009. márc. 2. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!