Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Játszótér otthonra. Jó ötlet?...

Játszótér otthonra. Jó ötlet? Kinek mi a véleménye?

Figyelt kérdés

A barátnőimmel,az Ő gyerekeikkel és az én lányommal rengeteget jártunk régebben játszótérre.De az a játszótér eléggé megváltozott...Mindenki ott sétáltatja a kutyáit,amivel nem is lenne gond,ha felszednék utána a kutyakakit.Meg a homokozó tele van kővel-múltkor az egyik barátnőm kisfia majdnem lenyelt egyet- és cicakakival.Mostanában egyre ritkábban megyünk,mert nem szeretném,ha valamit elkapna ott és odajött 3 másik anyuka,akik eléggé rosszindulatúak.

A lányom csak 3 éves,még nem jár se oviba,se bölcsibe,így egész nap itthon vagyunk (a barátnőim gyerekei nagyobbak nála).Télen még csak-csak elvoltunk vele a házban,de most,hogy itt a jó idő alig bírom lefoglalni,minden délután játszóház van nálunk,már nem is töröm magam az emelet rendberakásával.

Tegnap az egyik barátnőm mondta,hogy a nővéréjék rendeltek egy hintát a kertbe és azóta a gyerekük alig megy be a házba...

Ezért arra gondoltam,hogy a kertünkbe csináltatnék egy játszóteret,ahol nem csak az én lányom,hanem a barátai/barátnői is játszhatnának.Elég nagy a kertünk,simán elférne...

Most kiszámoltuk,mindennek együtt (hinta,libikóka,csúszda,homokozó,játszótér) 500 E lenne...

Tudom,ez rengeteg pénz,de már kikészülök a látványtól is,amikor feljövök az emeletre,mert egy tenyérnyi szabad hely nincs,mindent beborítanak a játékok.

2011. ápr. 1. 18:20
1 2
 11/15 kisnita ***** válasza:

Én nem csinálnék másnak játszóteret. Az úgy más dolog hogy ha csinálsz egy homokozót, egy hintát meg egy csúszdát a tiédnek,(ez fillérekből meg van) de ha már többen ott vannak akkor kellene 2-3 hinta meg mászóka is, hogy ne unatkozzanak, esetleg kakashinta, forgó vagy kisház, stb

Egy barátnőméknek van homokozó meg csúszda a kertben, tavaly nyáron voltunk nálunk egy párszor, de nem nagyon érdekelte a gyerekeket, inkább a rendes játszira mentek volna.

Ha meg tudjátok oldani, hogy el legyen kerítve a medence és persze nem sajnáltok rá ennyi pénzt akkor kivitelezhető.

2011. ápr. 3. 15:25
 12/15 anonim ***** válasza:
52%

Nálunk az a helyzet hogy a beteg gyerekeket kihordják a játszóra, de ha egészséges a gyerek bent vannak az udvaron létrehozott "vidámparkban".

Én idáig kivittem a játszóra a lányomat, de unom a sok hülye anyukát a tökéletes, tiszta Nike meg Puma cuccba öltöztetett kölykeikkel együtt, meg a másik, hogy a fél szoba játékot kihozzák. Az én gyerekemnek meg minden kellene, hisztizik és mindig begyűjtöttünk 1-2 beszólást.

Szóval vettünk egy nagy csúszdát, hintát, elkerítünk egy homokozót és ennyi itthon leszünk. A barátnőmék vagy átjönnek vagy mi megyünk.

Szerintem jó ötlet hogy otthon csinálsz egy játszóteret. Elmúlt már az a világ hogy az emberek kijártak a terekre és kialakultak közösségek, ez most ebben az országban nem működik.Sajna ez a véleményem ...

2011. ápr. 3. 15:43
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó ötlet. A medencét le lehet feni és azért a többi gyerek is megtanulná, hogy nem lehet odamenni, na meg azért csak figyelnétek rájuk. Nekünk a kertben van 2 hinta egy libikókával, 2 m-es csúszda, homokozó, és olyan 60 ezerre jött ki, tökéletesen megfelel, ha átjönnek a kishaverok. Nyáron felfújhatós medence van kint, meg sütögető, kikerülnek a padok, asztalok, nem sokat vagyunk bent olyankor mi sem. De ettől függetlenül azért hetente 2-3X elviszem a kicsit játszótérre, bár nálunk nincs olyan probléma, hogy a kutyákat ott sétáltatják, nagyon figyelnek a közterületfigyelők erre. Szóval szerintem jó ötlet.
2011. ápr. 3. 16:25
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha van játszótér az udvaron,ha nincs,akkor is figyelni kell a gyerekekre,hogy ne essen bajuk,ne menjenek bele a medencébe,kerti tóba,úgyhogy nem értem miért probléma az elkerítés. Ha van hely én csináltatnék játszóteret,de sztem se kerül ez 500 ezer Ft-ba.Esetleg a játszóteret körbekerítheted az még mindig jobban néz ki,mintha a medence meg a kerti tó körül lenne kerítés.
2011. ápr. 3. 18:07
 15/15 anonim ***** válasza:
mi vettünk egyet otthonra a juglegym.com félét és az épp ennek a fele volt, szerelés nélkül és végül úgy döntöttünk, hogy nem vesszük meg alá azt a speciális szőnyeget, mivel szép gyepünk van. AMúfgy ha nem a férjemék teszik össze (asztalos és így is 2 napjába telt 2 embernek) akkor közel 400 lett volna szállítással, szereléssel, szőnyeggel együtt, úgyhogy nem jár olyan messze. ja és ez 2 éve volt. Nekem 3,5 és másfél évesek a lányok, egész hétvégén ezen játszottak. Persze kell a felügyelet 2 csúszda és 2 hintához amúgy is, de nagyon jó, hogy van és most úgy látom, hogy bizony fognak még ebben babázni, főzöset játszani, vagy később majd csak dumálni. SZóval mi nem bántuk meg. És bár nem hirdetem a játszóteret, de az összes hasonló korú gyerekes barátnőm gyakrabban látogatott már tavaly is, idén meg még nagyobb érdeklődésre számítok. Már alig várom, hogy amíg én bográcsban főzök, Apa kertészkedik, a csajok meg játszanak...
2011. ápr. 4. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!