Játszótér otthonra. Jó ötlet? Kinek mi a véleménye?
A barátnőimmel,az Ő gyerekeikkel és az én lányommal rengeteget jártunk régebben játszótérre.De az a játszótér eléggé megváltozott...Mindenki ott sétáltatja a kutyáit,amivel nem is lenne gond,ha felszednék utána a kutyakakit.Meg a homokozó tele van kővel-múltkor az egyik barátnőm kisfia majdnem lenyelt egyet- és cicakakival.Mostanában egyre ritkábban megyünk,mert nem szeretném,ha valamit elkapna ott és odajött 3 másik anyuka,akik eléggé rosszindulatúak.
A lányom csak 3 éves,még nem jár se oviba,se bölcsibe,így egész nap itthon vagyunk (a barátnőim gyerekei nagyobbak nála).Télen még csak-csak elvoltunk vele a házban,de most,hogy itt a jó idő alig bírom lefoglalni,minden délután játszóház van nálunk,már nem is töröm magam az emelet rendberakásával.
Tegnap az egyik barátnőm mondta,hogy a nővéréjék rendeltek egy hintát a kertbe és azóta a gyerekük alig megy be a házba...
Ezért arra gondoltam,hogy a kertünkbe csináltatnék egy játszóteret,ahol nem csak az én lányom,hanem a barátai/barátnői is játszhatnának.Elég nagy a kertünk,simán elférne...
Most kiszámoltuk,mindennek együtt (hinta,libikóka,csúszda,homokozó,játszótér) 500 E lenne...
Tudom,ez rengeteg pénz,de már kikészülök a látványtól is,amikor feljövök az emeletre,mert egy tenyérnyi szabad hely nincs,mindent beborítanak a játékok.
Én nem csinálnék másnak játszóteret. Az úgy más dolog hogy ha csinálsz egy homokozót, egy hintát meg egy csúszdát a tiédnek,(ez fillérekből meg van) de ha már többen ott vannak akkor kellene 2-3 hinta meg mászóka is, hogy ne unatkozzanak, esetleg kakashinta, forgó vagy kisház, stb
Egy barátnőméknek van homokozó meg csúszda a kertben, tavaly nyáron voltunk nálunk egy párszor, de nem nagyon érdekelte a gyerekeket, inkább a rendes játszira mentek volna.
Ha meg tudjátok oldani, hogy el legyen kerítve a medence és persze nem sajnáltok rá ennyi pénzt akkor kivitelezhető.
Nálunk az a helyzet hogy a beteg gyerekeket kihordják a játszóra, de ha egészséges a gyerek bent vannak az udvaron létrehozott "vidámparkban".
Én idáig kivittem a játszóra a lányomat, de unom a sok hülye anyukát a tökéletes, tiszta Nike meg Puma cuccba öltöztetett kölykeikkel együtt, meg a másik, hogy a fél szoba játékot kihozzák. Az én gyerekemnek meg minden kellene, hisztizik és mindig begyűjtöttünk 1-2 beszólást.
Szóval vettünk egy nagy csúszdát, hintát, elkerítünk egy homokozót és ennyi itthon leszünk. A barátnőmék vagy átjönnek vagy mi megyünk.
Szerintem jó ötlet hogy otthon csinálsz egy játszóteret. Elmúlt már az a világ hogy az emberek kijártak a terekre és kialakultak közösségek, ez most ebben az országban nem működik.Sajna ez a véleményem ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!