Játszótér otthonra. Jó ötlet? Kinek mi a véleménye?
A barátnőimmel,az Ő gyerekeikkel és az én lányommal rengeteget jártunk régebben játszótérre.De az a játszótér eléggé megváltozott...Mindenki ott sétáltatja a kutyáit,amivel nem is lenne gond,ha felszednék utána a kutyakakit.Meg a homokozó tele van kővel-múltkor az egyik barátnőm kisfia majdnem lenyelt egyet- és cicakakival.Mostanában egyre ritkábban megyünk,mert nem szeretném,ha valamit elkapna ott és odajött 3 másik anyuka,akik eléggé rosszindulatúak.
A lányom csak 3 éves,még nem jár se oviba,se bölcsibe,így egész nap itthon vagyunk (a barátnőim gyerekei nagyobbak nála).Télen még csak-csak elvoltunk vele a házban,de most,hogy itt a jó idő alig bírom lefoglalni,minden délután játszóház van nálunk,már nem is töröm magam az emelet rendberakásával.
Tegnap az egyik barátnőm mondta,hogy a nővéréjék rendeltek egy hintát a kertbe és azóta a gyerekük alig megy be a házba...
Ezért arra gondoltam,hogy a kertünkbe csináltatnék egy játszóteret,ahol nem csak az én lányom,hanem a barátai/barátnői is játszhatnának.Elég nagy a kertünk,simán elférne...
Most kiszámoltuk,mindennek együtt (hinta,libikóka,csúszda,homokozó,játszótér) 500 E lenne...
Tudom,ez rengeteg pénz,de már kikészülök a látványtól is,amikor feljövök az emeletre,mert egy tenyérnyi szabad hely nincs,mindent beborítanak a játékok.
Csak van egy kis gond:
Van egy hatalmas medencénk és egy halastavunk a kertben...
Attól félek,hogyha itt lesz 10 gyerek,akkor valamelyikük beleesik...A lányunk már megtanulta,hogy nem hajolhat át a hídon,nem mehet be egyedül a medencébe stb.De tudom,hogy mindig azt szeretnék,amit nem szabad...
Csak akkor, ha mindig lenne folyamatos szülői felügyelet.... Nem csak a tó és a medence veszélyes, hanem egymásra nézve is a több gyerek. A játszótéren mindenkinek ott van az anyukája, tehát tudják őket figyelni, de Nálatok max. Te lennél kint, ha jól értem és Te sem mindig. Bemennél innivalóért, stb. Szóval, ha a többi szülő is vállalja, hogy néha ott ücsörög, akkor engednék oda egyszerre több gyereket. Csak a többi szülő meg már megint kényelmetlenség, kínálgatni őket, stb.
Saját gyerekeimnek természetesen csinálnék, ha megengedhetnénk magunknak. Klassz dolog egy saját játszótér.
Én személy szerint nem csinálnék, de megmondom azt is hogy miért.
Tavaly kapott egy hintát a kisfiam, és talán ha 2x használta, bezzeg a játszótéren le sem lehet szedni a hintáról.
Itthon valahogy nem érdekli, és gyanítom hogy ő a komplett játszótérrel is így lenne, de ez az én fiam hozzá állása.
Amúgy nincs egy másik, esetleg elkerített játszótér a környéketeken?
Nekünk is van homokozónk,hintánk,kis házikó,nyáron medence is.Szomszéd gyerekek is örömmel járnak át hozzánk:)Nyáron mintha óvoda lenne nálunk:)
De ez fele ennyibe sem került mint ahogy tervezed.Házikó 40eft,medence 10eft,2db műa hinta kb 2eft,ennyi.A hinta váza itthoni farönkből készült párom és apukám jóvoltából és a homokózó szegély is.Ja még a homok kb 4eft volt.Szerintem nem érdemes ennyit beleölni,hamar kinövik és megunják.
Sokszor így is szívesebben sétálnak az utcán,bicózni,motorozni megyünk 2 gyerekemmel(2 és 5 évesek),szeretnek "rendes" játszótérre is menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!