Mit csináljak a kisfiammal hogy megtanuljon "játszani"?
Elhiszem, hogy aggódsz de nyugi.
Az én kisfiam 26 hónapos. Olyan 2 hónappal ezelőttik ugyanezt csinálta, bár legalább ha gyerekek közé mentünk, örömmel játszott velük. e itthon szinte egész nap csak mesét nézett. Hiába hívtam játszani, próbálkoztam neki az olvasással, rajzolással, stb, semmi se érdekelte, csak a Jégkorszak 3. része, de az naponta 5X is.
Okos, értelmes, jól fejlődik, beszélni nem beszél még.
Aztán olyan 2 hónapja egyik napról a másikra minden megváltozott. Még mindig nézi a Jégkorszakot, de megszakításokkal 1X 1 nap, és játszik itthon, bár a meséléseket nem hallgatja végig.
Persze, kérd ki szakemberek véleményét, ha aggódtok, de szerintem próbálj megnyugodni, várj még egy kis időt, szerintem lesz változás.
Eddig akárhány anyukával beszélgettem, mindegyik azt mondta, hogy volt ilyen mesenézős időszakuk a gyerekeiknek, amikor el se lehetett robbantani őket a TV elől, de aztán ez megszűnt.
Az autizmusnak más tünetei (is) vannak:
- a napi rutinnak ugyanúgy kell zajlania, mert dührohamot kap
- agresszív
- a mozgásával is baj van, csavargatja a kezét, repes nek, a szemei fennakadnak, előre-hátra hintázik, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!