Nem tudom mikortól vegyem ki a szabikat? Ki mit tenne, ill. mit tanácsol?
Figyelt kérdés
Kisfiamat ez év szeptemberétől felvették a bölcsibe. A munkáltatói papírt csak júniusban kapom meg.Gyes mellett 6 órában szeretnék visszamenni dolgozni a korábbi munkahelyemre. Félek, hogy ha nem tudnak felajánlani 6 órás állást, de akkor mi lesz a bölcsivel? Vajon így is ki fogják nekem állítani a papírt a bölcsi felé, h ha mégsem megyek dolgozni, hanem mondjuk csak később? Elvileg várnak, de nem biztos, h lesz ilyen állás, hanem csak 8 órás, de akkor meg le kell mondanom a gyesről. Sajnos egyenlőre a 8 órás állás a közlekedés miatt nem lenne jó. A szabikat szeptembertől szeretném kivenni, ami kb. 45 nap lenne. De az az idő jó lenne a beszoktatásra. De úgy tudom, h mostantól már arra az időre is le kell mondani a gyest, aztán újra igényelni. Másik probléma, h jövőév márciusában már oviba kell menni, mivel betölti a három évet, és akkor már nem járhat bölcsibe.A bölcsit nagyon szeretném, mert közösségben lenne, meg a pénzre is szükségünk van.A gyest most kezdem márciustól.2011. márc. 27. 01:00
1/4 anonim válasza:
huh ez nekem bonyolult de értem mi van.Szerintem várd meg a választ, lehet-e 6 órás munkaidő.Ha csak 8 órás van próbálj megkérni valakit aki eltudná vinni a picit a bölcsibe.Ha jól tudom szabadságon nem szabadna hogy elvegyék a gyest.Remélem segítettem valamit, sok sikert.
2/4 anonim válasza:
nekem ez volt de lemondtam a gyesről mert amit én csinálok nem lehet 6 órában csinálni így 5000 Ftval kapok kevesebbet sztem megéri
3/4 anonim válasza:
Nem kötözködés, hanem a tisztánlátás érdekében:
"Ha jól tudom szabadságon nem szabadna hogy elvegyék a gyest." Az attól függ. A szabadságos időszak alatt az eredeti (szülés előtti) szerződésed él (hacsak nincs szerződésmódosítás egyből), azaz, ha az 8 órás munkavégzésről szólt, akkor nem jár mellé a gyes. Viszont itt van az, hogy mérlegelni kell: az eredeti 8 órás béred után kapod a szabikat, gyes nélkül vagy már egyből szerződést módosítotok és a 6 órás szabis pénzt kapod gyessel.
4/4 A kérdező kommentje:
Sajnos ezt a két lehetőséget nem tudtam. Csak arról tájékoztattak, h a szabi kivételének idejére le kell mondanom a gyesről, és utána, újra igényelhetem, mindezt azért, mert korábban 8 órás szerződésem volt. Sajna azt nem tudom, h lesz-e 6 órás állás, ill. belemennek-e abba, h a szabi kivétele után módosítsák a szerződésemet.
2011. márc. 28. 14:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!