Mit csináljak? Bölcsődei gondok - kezelhetetlen gyerek. Bővebben lent:
Kislányom bölcsődés. 1,5 éves kora óta jár ide, idén februárban töltötte a 3. életévét. Szeptemberben megyünk oviba.
Mikor elkezdtük a bölcsit 11en voltak a csoportban, mára 26ra nőtt a csoport létszám.
A lányom 2 hete nem akar menni bölcsibe, mert az egyik kislány rúg, harap, kitekeri kezéből a játékot stb. A lányom is kezdte otthon ezt a viselkedést felvenni, de elég hamar tudtuk vele kezelni a problémát, akkor derült ki, hogy egy kislánytól "tanulja". (ez a kislány túrja az orrát, amit én már többször szóvá tettem a bölcsödei gondozónőknek.
Ma reggel, mivel a lányom már sírva ment, külön korábban mentem, hogy meg tudjam beszélni a problémámat.
A bölcsödei gondozónő közölte, hogy tudnak a problémáról, nevelési tanácsadóhoz küldték a lányt, de mivel sok a gyerek a csoportban, nem tudnak mindig ráfigyelni.
Akkor javasoltam, hogy ültessék másik asztalhoz, mert pont az én lányom mellett ül és retteg már tőle.
Válasz: Pár napig másik asztalnál ült, de akkor azok a szülők háborodtak fel. Mivel eredetileg ez a helye (lányom mellett), így visszaültették oda.
Nem tudom, hogyan kezeljem tovább a helyzetet. Hiszen nem ülhetek a bölcsiben a renitens gyermeket fegyelmezve, mert erre van ott a személyzet.
Mellesleg eddig meg voltam velük elégedve, már a második lányom jár ide és eddig minden problémát meg tudtunk oldani.
Na még-egyszer, erre keresem a választ:
"Szerintem igenis az bölcsődei gondozók dolga/feladata a többi gyermeknek szellemi/fizikai biztonságot biztosítani.
Csak azt nem tudom, hogy beszéljem meg a gondozónőkkel, hogy ne legyen sértő számukra."

Még mindig első vagyok.
Szerintem ezt nem szabad ezt ennyire egyik oldal másik oldal kérdésként kezelni, mert akkor lehetetlen az összefogás.
Írtam neked, hogy nálam a két kicsi félt a nagytól tehát éppen ismerem a te oldaladat is. Sőt most egy éve került a két kicsi osztályába egy extrán kezelhetetlen fiú,aki gyakran bántotta a lányomat. Náluk működött az, amiről írtam neked. Addig hajtogattam a magamét a szülőiken, amíg meg nem próbáltak a szülők a gyerekeikkel összefogásban segíteni ezen a srácon. Most már csak kisebb problémák akadnak az osztályban, amik kezelhetőek, mert tudja, hogy ott elfogadják.
De az is biztos, hogy a nagyért az életemet is odaadtam volna, ha ezzel könnyebbé teszem a helyzetét.

Akik szintén voltak 3, sőt 2 és 1 évesek is, és a bátyjuk nyilván már megvolt akkor is.
De lehet, hogy igaza van az egyik válaszadónak, te már eldöntötted, hogy ki akarod rakatni azt a gyereket, és csak megerősítésre vágysz. Lelked rajta.

Nem akarom kirakatni a bölcsiből. Melyik mondatomból szűrted ezt le?
Csak azt nem szeretném, hogy a lányomnak rettegnie kelljen tőle. Javasoltam, hogy üljön egy dajka az asztaluknál étkezés és foglalkozások közben, hogy még kitörés előtt leállítsák a gyermek dührohamát. de erre a válasz: nincs elég személyzet.
Szülőin hiába hozzák fel a témát, hisz az érintett szülők nem jelennek meg, ezért gondolom, hogy a gondozóknak kell kezelniük a helyzetet.
A kislány még nem beszél, így nehéz lenne vele megbeszélni.

nincs másik bölcsi, ez egy vidéki kisváros. Oviba csak szeptembertől mehet.
Amúgy én sem hiszem, hogy a kiíratás/kirakás lenne a jó megoldás.

Kedves 11:49! Miért írtad azt, hogy egyikünk sem élt át hasonlót, mint a kérdező! Én pont azért írtam ide többször is, mert bizony ismerem a helyzetet kívülről-belülről.
És még egy kis adalék a "rosszak oldaláról"
5 éves volt az én problémás kisfiam, amikor egy napon egyedül jött haza az oviból. (Vidék, 2 saroknyi távolság). Előtte való napon fellökött egy kislányt, amikor érte mentem, és elém szaladt. Aznap a kislány bátyjai 5. és 6. osztályosok leszedték a biciklijéről és össze-vissza verték. Tudjátok, mi volt a válasz az óvónők részéről? Az, hogy megérdemelte, és nem szabad haragudni a nagyokra, mert csak gyerekek, akik meg akarták védeni a testvérüket.
Akkor most írd le újra, hogy nem tudom, miről beszélek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!