Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3eves gyereketek egyedul eszik?

3eves gyereketek egyedul eszik?

Figyelt kérdés
ebednel etetitek vagy onnaloan eszik?es szendvicset?
2011. márc. 23. 16:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%

Már a 22 hósom is egyedül evett húslevest is meg mindent annyi hogy a húst felvágjuk neki de különben mindent egyedül eszik előke nélkül kanállal villával nem müanyag tányér hanem porcelán és fém kanál fém villa.

Nem dicsekszem vele de önálló nagyon és hagytuk neki hogy próbálkozzon 1 éves korában is.

2011. márc. 23. 16:47
 2/11 anonim ***** válasza:
Teljesen egyedül eszik mindig, igaz, a húst, nagyobb dolgokat fel kell neki vágni kis darabokra, de ez természetes. Egyébként meg mindent rendesen megeszik, a szendvicset felezem neki, hogy könnyebben meg tudja fogni.
2011. márc. 23. 17:00
 3/11 anonim ***** válasza:

17 hónapos a kisfiam, és kb 2-3 hónapja teljesen önállóan eszik. Nem is hagyja, hogy segítsek neki. Kezdetektől kapott ő is egy-két kanalat, villát a kezébe, és mindig próbálkozott. Az a jó, ha egyáltalán nem segítek, mert ha én akarom kanalazni a szájába, akkor elfordul, eltolja a kezem.

Amit villával lehet enni, azt már régóta nagyon ügyesen eszi. Kanállal is egyedül eszik, ott azért csorgat magára, bár ha elég sűrűre szedem neki a leves, akkor azzal sincs túl sok probléma.

Szendvicset nem adtam, pontosabban kis katonákat készítek, amikre fel van pakolva minden, ami a szendvicsre kell, azokat leszedegeti róla, végül a kenyérfalatokat is bekapja.

A lányom a másik véglet, most lett 5 éves, és ha rajta múlna még mindig etetném. Nem mintha nem tudna egyedül enni, csak nagyon nem szeret enni, és két kanálnyi étel után már fel akar állni az asztaltól.

2011. márc. 23. 17:02
 4/11 anonim ***** válasza:
Lányom 26 hós és kb. 20 hós korától önállóan eszik. Nálunk is a hús fel van neki szelve, de ezt leszámítva ügyesen eszik kanállal, villával.
2011. márc. 23. 17:06
 5/11 A kérdező kommentje:
az a baj nallunk is hogy 3eves lanyom alig eszik,es mindig keri hogy etessem,de osztol oviba fog menni s ott senki nem fogja etetni.
2011. márc. 23. 17:26
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A lányaim (8 és 3 évesek) szépen ettek/eszik már 2-3 évesen, csak egy kicsit kell néha segíteni, ha kevés van a tányéron. Viszont a fiam rendkívül rossz evő volt (6 éves), ha azt akartam, hogy valami kerüljön a hasába, bizony etetnem kellett. Őt még az oviban is etették az óvónénik kiscsoportban. Ez a kanalazásra/villázásra vonatkozik, mert a falatokat, szendvicset ilyesmit azért megette egyedül is. Nálunk az óvónénik még az első szülői értekezleten elmondták, hogy a gyerekeket nem tömik meg (erőszakkal nem etetik), de ha kérik a segítséget, akkor megetetik őket. Hát a fiam kérte és nem okozott gondot. Nem sok ilyen gyerek van egy csoportban, és kiscsoport végére azért általában ők belejönnek a kanalazásba.
2011. márc. 23. 17:57
 7/11 anonim ***** válasza:
57%
3 éves, megetetem, közben mesét néz. Majd az oviban eszik egyedül, de így meg jól meg tudom tömni. Tud egyedül, ha úgy jön ki.
2011. márc. 23. 18:35
 8/11 anonim ***** válasza:
26 hónapos a lányom ő is már egyedül eszik.
2011. márc. 23. 20:37
 9/11 anonim ***** válasza:
az én fiammal ugyan az a helyzet, mit nálatok. Alig eszik, ha én etetem, akkor pár kanállal benyom, aztán elfut. fél éve bölcsis lett, azóta kénytelen egyedül enni, de sztem a bölcsibe is csak pár falatot eszik, és ennyi. Én már nem aggódom ezen, csak az anyósomék készítenek ki, hogy nem eszik ez a gyerek :)
2011. márc. 23. 21:41
 10/11 anonim ***** válasza:
Én etetném, de nem is engedi, annyira önálló akar lenni. Nekem az a bajom, hogy még mindig annyira disznó módon eszik, hogy mindene olyan lesz. Most már adok rá egy hatalmas felnőtt pólót, így megvédem a ruháját. De én is azon gondolkodom, hogy az óvodában mi lesz majd? Minden étkezés után átöltöztetik? Ha pohárból iszik, akkor is tuti, hogy a fele a ruhájára megy.
2011. márc. 23. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!