Ma tartós beteggé nyílvánították a kisfiamat, immunológiai probléma miatt, milyen kedvezményeket említhetett a kezelőorvos?
+GYES (ami mellett korlátlanul vállalhatsz munkát)
+ közgyógy
+ vízdíj kedvezmény
+védendő fogyasztó státusz
+ alapból 50% kedvezmény közétkeztetésben
ezek jutottak eszembe, az első által említettek mellé
Ó ,nagyon köszönöm!
Ezt a teljes munkaidőre is igénybevehető GYES-t nem értem,közalkalmazott vagyok,határoztalan idejű szerződéssel,ha igénybe veszem a GYES-t akkor az nem érinthet hátrányosan,maradhat a határozatalan idejű munkaszerződésem?
Egyébként ha én munkáltató lennék nagyon nem tetszene az olyan munkaerő mint én,tavaly mikor kezdődött a betegség hónapokig éjszakás műszakba kértem magam,majd a végén már nem bírtam az éjszakai munka utáni otthoni betegápolást és muszáj volt elmennem táppénzre,nagyon sok kritikát kaptam emiatt.
Ha még igényelném a GYES-t lenyelnének keresztben,a munkahely felé gondolom közölni kell,hogy GYES mellett dolgozom és akkor lehet,hogy ugrik a határozatlan idejű szerződésem.
MIkor épp elemében van a betegség akkor persze szó nem lehet róla,hogy mégegyszer úgy járjak dolgozni,mint akkor amikor még hittem benne,hogy teljesen meggyógyul a kisfiam,sajnos erre nincs remény.Tehát táppénzre mennék.
Szóval most érdemes igénybe venni a GYES-t ,vagy a munkahelyem elveszíthetem ez miatt?
A GYES-ről szerintem tájékoztatnod sem kell a munkáltatód,mert ezt kapod, pont az általad említett esetek miatt, illetve a megnövekedett költségeid miatt.
Arról sem kell tájékoztatnod, hogy emelt családit kapsz.
Ez jár, hiszen egy betegség költségekkel jár és az állam ezzel segít.
És emelett a GYES mellett teljes munkaidőben, korlátlanul dolgozhatsz. Járhat a gyereked bölcsibe, oviba.
Nem ugyanaz, mint a másik GYES.
Szia!
Az én gyerekeim is tartós betegek,dolgozom(12 órában) és mellette kapom az egyik után a GYES-t is,ehhez a munkahelyednek semmi köze,a MÁK-nál intézed,és a családi pótlékkal együtt utalják majd.
Nagyon kedvesek vagytok,hogy segítettetek,köszönöm szépen.
Adja a sors,hogy egy fillér se járjon pluszban,csak gyógyulna meg a kisfiam végérvényesen.
Rendkívűl megvisel,hogy nem lehet tudni,hogy mi lesz később a kisfim sorsa :-( .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!