Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem sétál szépen mellettem?

Miért nem sétál szépen mellettem?

Figyelt kérdés

14 hós kisfiam...már 5 hónapja jár nem hajlandó az utcán mellettem jönni vagy megfogni a kezem.Ha elindulok az egyik irányba ő elindul az ellenkezőbe. Egyáltalán nem hallgat rám...sem itthon sem az utcán.

Korai még ezt elvárnom tőle?Persze nem azt várom hogy mindig a kezemet fogja..csak néha jól esne ha látnám hogy egy kicsit ragaszkodik... :)

2011. márc. 21. 13:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Felfedez. Tök normális a viselkedése.

Ha célirányosan kell mennetek, ültesd babakocsiba, vagy triciklire (azt jobban elviselik, amikor már tudnak járni).

Egyébként gyerekfüggő. Az egyik ilyen, a másik olyan típus.

2011. márc. 21. 13:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Teljesen normális a fiad.

Még 1 év múlva sem igazi elvárás, hogy melletted sétáljon.

Ő most felfedez, nem ér rá a te kezedet fogni.

Ha siettek valahova, tedd babakocsiba, amúgy szánd rá mindig a sétákra a plusz fél-1 órát, amíg ő kóborol. Pl egy közért nem fél óra lesz babakocsi nélkül, hanem másfél.

Ez teljesen normális.

2011. márc. 21. 13:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Az enyém ugyanezt csinálja, pedig már 2 éves!
2011. márc. 21. 13:56
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez gyerektipus kérdése. A barátnőm kislánya ugyan ez volt. Nem lehetett megfogni a kezét, önálló, öntörvényű volt, csak arra ment amerre ő akart, ez így van a mai napig (mármint a személyisége ilyen maradt)(5 éves). A kisfiammmal 12 hós kora óta sétálunk az utcán "lábon", csak kézenfogva hajlandó jönni, de még a mamáknál az udvaron is csak a kezünket fogva jön-megy( társasházban lakunk). Persze ezt még bőven kinőheti szerintem (15 hónapos)
2011. márc. 21. 14:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Nagyon korai meg elvarnod egy 14 honapostol, hogy szepen melletted setaljon, foleg kezenfogva. Ha amugy is bator, felfedezo szemelyisege van es otthon sem ul a feneken orakig, akkor ne vard el tole, hogy az utcan mashogy viselkedjen. Tok normalis, hogy elindul felfedeznia vilagot, mindig megall, mindent megnez, stb. Kb 1 evig meg igy lesz, aztan 2eves kora utan fog javulni a helyzet, bar az en fiam 3 eves lesz es neha meg mindig ra kell szolni, hogy ne rohanjon ide-oda, amikor setalunk. Ne aggodj, ez teljesen normalis.
2011. márc. 21. 15:28
 6/7 A kérdező kommentje:
igen...itthon sem az az egy helyben leülős típus.. maximum 2 perc- se :) de, örülök hogy ezek szerint ez normális dolog,hogy ilyen kis kóborlós a fiacskám..köszi a válaszokat
2011. márc. 21. 20:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Na én pont ezek miatt szinte rettegek utcára menni a már 2,5 éves fiammal.

Ha még csak a kezemet nem fogná meg, de a járdán sem lehet fent tartani, olyan kis ön fejű.

Attól meg a falra birok mászni, amikor meg áll egy pillanatra és elindul vissza (haza) felé.

Próbálkozunk persze.

Most jutottunk el oda, hogy egyre normálisabban lehet vele közlekedni.Már inkább jön a járdán, ha szólok hogy jön az autó megfogja a kezem.

De még mindig van hogy rá jön az 5perc, és akkor nem bírni vele.

2011. márc. 21. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!