Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » GYerek "balesetek"? Lsd. Lenn

GYerek "balesetek"? Lsd. Lenn

Figyelt kérdés

van egy 8 és egy 2,5 éves kisfiam. Ha játék van, akarva akaratlanul történnek balesetek. Általában a kisebbik esik nagyokat, tele van kék zöld foltokkal. de attól rettegek mindig amikor a feje kopog. De ha mindig ott lennék hogy vigyázzak rájuk, akkor nem "edződnek", meg nem akarom hogy anyámasszony katonája legyen belőlük.

Most az előbb is játszottak a kicsi elcsúszott neki a tesó csontos könyökének. Látszik a homlokán a helye, én ilyenkor attól rettegek, nehogy agyrázkódása legyen. Tudom, hogy mik az agyrázkódás tünetei, de parázok egyfolytában. Lehet ennyitől egyáltalán agyrázkódása?

nyugtassatok meg légyszi!!

köszi

2011. márc. 18. 20:17
 1/4 anonim ***** válasza:
A nagynál is ennyire paráztál? Nyugodj meg, a gyerekek nagyon sokat kibírnak, nincsenek cukorból! Igen, itt-ott koppannak, aztán pár pillanat és futnak tovább :) Az enyémek se voltak egyhelyben ülők, rajtuk is mindennapra jutott néáhány harci sérülés... soha, egyiknek se lett komoly baja, nem hogy agyrázkódás :) Pedig estek őkis sokat :)))
2011. márc. 18. 20:20
 2/4 A kérdező kommentje:
hát ez az...vissza nézve a nagynak is voltak púpok, lila foltok a homlokán. de annál nem voltam ennyire parás. A kicsinél is csak azóta, kb. mióta megy.
2011. márc. 18. 20:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Teljesen szokványos, hogy aggódsz, én is mindig a fejsérüléstől tartok leginkább. Nálam 3 és 8 évesek, már bírkóznak is időnként.

Ha nagyon nagyot esik és beüti a fejét a következő dolgokra figyelj oda:

-aluszékonyság, bágyadság

-morogva, horkolva alszik

-pupilladifferencia

-sugárhányás

-tudatzavar

2011. márc. 18. 20:48
 4/4 anonim ***** válasza:

az enyémnek kétszer szakadt fel a szemöldöke ugyanott.

kórházban húzótapaszt tettek rá, varrni nem kellett, szerencsére.

aztán megszámolhatatlan sok pukli és folt, mióta jár eszméletlen eleven, a kanapé támláján egyensúlyozik, motorral bemegy szűk helyekre, mindenhova mászik.

fiú ...

egy csont beforr, pukli elmúlik, fogra vigyázunk, mert az nehezen pótolható ...ennyi

nem rohanok oda hozzá jajongva, megbeszéljük , hogy katonadolog, megölelgetem, megbeszéljük, hogy vigyázzon jobban és megy is tovább.

2011. márc. 19. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!