3 éves gyereket mivel lehet fárasztani?
Egész nap rohangál,dobál,verekszik és kiabál. Oviba más gyerekkel verekszik és szinte mindig panaszkodnak rá. amikor beteg akkor se áll le. itthon direkt kitalálok neki mindent h mozogjon de semmi amúgy egész nap mozog. a fürdetést el kell kezdeni vagy 6kor h 8-9 körül ágyba legyen. Amikor bekattanok akkor ráordítok és abba hagyja. tudom h ez nem a legjobb megoldás de nem tudok semmit csinálni. anya el van foglalva az öccsével. Mit lehetne vele csinálni ha nem hallgat?
apa
az én 3 évesem csak a szabad levegőn fárad el kellőképp. Nehéz itthon kordában tartani, viszont szeret mesét hallgatni, utána meg sokat kérdez. Szerintem ez is fárasztja.
Nálunk 6 kor van vacsi, utána fürdés. Amig a tesó szopizik, csendesen, szaladgálás nélkül játszhat. Fél nyolc körül mese, legkésőbb 8 kor alszik.
Meg kell keresni azokat a pontokat amikor elfogadhatóan viselkedik legalább nagyjából, és akkor dicsérni, jutalmazni nem elsősorban édességgel, hanem közös játékkal, simogatással, bármivel aminek örül.
Ki lehet találni benti mozgásos játékokat is, lehet birkózni, létezik szobai trambulin, füles labda, építhettek akadálypályát ahol négykézláb mászhat, kúszhat, egyensúlyozhat, célba dobhat stb.
Valószínűleg némi figyelemfelhívás is van a cirkuszolása mögött. Anya a kistesóval foglalkozik, ő meg legyen okos nagy? Na nem... Viszont a közös játékért cserébe valószínűleg hajlandó lesz betartani néhány alapszabályt. Persze idő kell, míg megtanulja! Türelem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!