Mitől változhatott meg 18 hónapos kisfiam viselkedése?
szerintem ti is beléptetek a dackorszakba, lesz ez még rosszabb is állítólag :) az enyém 20 hónapos, és ő is nagyon akaratos, meg egész nap azt mondja mindenre hogy "nem,nem, nem"
az hogy még nem beszél, szerintem egyáltalán nem baj, a fiúk később kezdenek beszélni mint a lányok, általában 2 év körül
az én kisfiam is csak pár szót tud, mama, anya, apa, baba, nem, fa :)
Köszi!
De az a dackorszak velejárója h üt minket és a játékait rugdossa?
dackorszak, és igen, lesz még rosszabb is. :)
az hogy másfél évesen nem beszél, az egyáltaln nem baj, főleg egy fiúnál, a fiúknál átlagban 2,5 évesen indul meg a beszéd, tehát bőven nincs lemaradva semmiről. következetesség, türelem, sok magyarázás, ez az ami segít, de nem egyik napról a másikra. és hát még csak az elején vagytok. :)))
2,5 éves kislány anyukája
Ez a babzsák jó ötlet.
Akkor ti is azt gondoljátok, h ez a fejlődésének vele járója lehet?
első
nem tudják még kezelni a dühöt, haragot, agresszivitást, ezért csinálják
olvass utána a neten a dackorszaknak, és akkor már jobban fogod érteni mi zajlik bennük, ez egy nehéz időszak lesz, de majd csak túl leszünk rajta :) kitartás!
Igen, próbálok következetes maradni és nemengedni.
Amúgy szerintetek az jó ötlet, hogy ha valamit nem engdek meg neki -pl h felálljon az asztalra- , akkor megbüntetem úgy hogy álljon be a sarokba és addig nem jöhet ki,amíg nem szólok. Pl. ma dobálta a kocsi kulcsot, többször rászóltam, akkor is csinálta, beállítottam a sarokba, mikor rájött h ez nem játék, elkezdett sírni, kicsit vártam, elengedtem. És utána felvette a kulcsot a földről és a kezembe adta.
a Viasaton abban a dadás műsorban is ezt csinálják, annyi ideig tart a bünti, ahány éves a pici, tehát a te esetedben másfél perc
de akkor úgy látom nálad ez bejött
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!