Gyerekszoba legyen vagy háló?
Két szobás lakásban lakunk. Van egy két éves kisfiunk. Tervezünk kistesót, aki valószínűleg még ebbe a lakásba fog megszületni, igaz csak egy-két év múlva. Jelenleg mindannyian a kisszobában alszunk, a másik szoba amerikai konyhás nappali.
Ti mit tennétek? Berendeznétek a kisszobát gyerekszobának, s kiköltöznétek apával a nappaliba vagy maradna minden a régiben? Ha hálószobaként funkcionál a kisszoba, befér mindannyiunk ágya. Viszont akkor az egész család ébred, ha a kicsi felkel éjszaka. Ha berendezzük gyerekszobának, amíg nem alussza végig az éjszakát a kicsi, addig az ő ágya is a nappaliban kéne, hogy legyen, ami viszont azt jelenti, hogy semmit nem tudnék csinálni míg ő nappal alszik.
Akik 2 szobás lakásban laknak, hogy oldották meg?
Nálunk a kisszoba volt a gyerekszoba,mindhárom gyerek ott aludt. A kicsiket korán leszoktattam az éjaszakai felkelésről. Ha valamelyik felébredt átmentem hozzá,az ajtó nem volt soha kilincsre csukva.
A nagyszoba nappali és hálószoba is volt egyben. Igaz,nálunk a konyha teljesen külön volt.
Köszönöm a válaszokat!
A nappaliban a kihúzható kanapé már megvan, mert a fiam felébred, ha apának csörög reggel az ébresztőórája. Így ő hétközben a nappaliban alszik, én meg a fiammal. Ezt az állapotot szeretnénk többek között megszüntetni. Hogy mennyire fogják egymást ébreszteni, majd meglátjuk. Én is hajlok a gyerekszobára, csak azt nem tudom - többek között -, hogy mennyire fogjuk kihasználni, mert egyelőre a nappaliban játszik, s a hálóba kvázi csak éjszaka vagyunk. Meg milyen ágyat vegyünk a nagynak. Egyelőre emeleteset nem, mert örökmozgó, éjjelre még nem szobatiszta, így félek, leesik. Egy kiságy és egy gyerekágy bővel elfér a kisszobába, de drága gyerekágyat nem szeretnék, mert mi van, ha mégsem tudunk költözni, s el kell adni, hogy emeletesre lecserélhessük.
Még egyszer köszönöm, s várom még a tapasztalatokat/ötleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!