Baj, hogy a lányom nagyon szeret tévézni?
Sokan mondták,hogy így romlik a szeme,bár nem közelről nézi,hanem a nappaliban a kanapéról vagy a szobájában az ágyáról.
Reggel 8 körül ébred,utána tévézik(reggeli közben is néha),9-kor megyünk oviba.Délben hozom haza,ebéd,utána játszik valamit vagy lemegyünk a játszó térre.Amikor hazajövünk/befejezi a játékot (fél 2-2 körül),utána rendszerint 4-ig tévézik vagy amíg meg nem unja.
Nem mindig meséket néz,szokta nézni a rendes sorozatokat is a Disney Channel-en,Nickelodeon-on.Nem tudom,hogy ez árt neki?Mert nem egy olyan "se kép,se hang" kislány,hanem nagyon értelmes(most 4 éves)
Nem a szeme miatt gond.
Nagyon passzív tevékenység a TVnézés, nem mozog és az agy is csak befogadja az információt, nem aktívan teremt valamit (pl. ha rajzolgat, az aktív).
Hát nem a legjobb...az biztos. Ügyelj rá, hogy mit néz, ilyen erőszakos, lövöldözős, kiabálós rajzfilmeket ne nagyon nézzen.
Ha rá lehet venni, akkor ideális lenne, ha tévézés közben mondjuk rajzol,vagy kifestőzik, és néha-néha felnéz a tévére is azért.
Szerintem elég durva, hogy négy éves gyereknek a szobában van a tévé. Ne várd, hogy majd itt megnyugtatnak, hogy "dehogy,semmi baja nem lesz tőle".És ne haragudj,nem akarok bunkó lenni veled,csak máshogy nem tudom megfogalmazni.
Csak írd be a keresőbe mondjuk, hogy a "televízió hatása", vagy "televízió és a gyermek" és választ fogsz kapni a kérdésedre.
És miért nézi a tévét ennyiszer? Miért nem játszol vele, festés, rajzolás, gyurmázás, könyvnézegetés, stb... Vagy akkor ha lemész vele a játszóra ebéd után (alvás helyett?), akkor maradj vele tovább, ne csak fél-1 órát.
És du 4 után mit csinál?
Ne haragudj, de itt te vagy a ludas, hogy megendeded ennyit tévézni.
Nem azt mondom, hogy egyáltalán ne, de legyen mérték.
Az én 3 évesem is néz tévét, reggel 20 perc, és este fél óra. Nappal, akármennyire is kínlódik, hogy szeretne tévézni, nem engedem neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!