Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Engeditek, hogy a gyereketek...

Engeditek, hogy a gyereketek nézze a 'tanító' jellegű meséket? (Dóra, a felfedező, Go, Diego, Go)

Figyelt kérdés

Én nem egy anyuka vagyok, hanem egy 14 éves lány. És én is szoktam hétvégén reggel nézni a meséket. Amikor először láttam a kérdésben említett meséket, azt gondoltam: az agyam eldobom, mi a fene ez?Az nem lehet, hogy ez bármit is tanít

Utána néztem és találtam is egy cikket, hogy ezek a mesék nem fejlesztik a gyerekeket egyáltalán.Nem tesznek jót a gyereknek.

Persze ez csak egy kutatás.

Nektek mi a véleményetek?

2011. márc. 15. 12:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem oktató és jó kis mesék ezek,2,5 éves kislányom nagyon sokat tanult belőle,és igen használja az angol szavakat mondatokat amit a mesében hall.Semmi gond nincsen ezzel,ki igy ki úgy gondolja.
2011. márc. 15. 21:09
 12/16 A kérdező kommentje:
Én nem tehetek arról, hogy nem nekünk való meséket gyártanak.A mai világban ez elkerülhetetlen. A normálisabbja szerintem meg sem nézi. Én ezeket nézem: Spongyabob, Jimmy Neutron kalandjai
2011. márc. 16. 17:46
 13/16 anonim ***** válasza:
45%

Amiket írtál viszont nem kicsiknek valók :) Egyszer nézte meg a kicsim a Jimmy Neutront az apjával és sírva bújt a párnák mögé...szóval marad a Dora a nem tökéletes kiejtéssel.

Bár aki szerint nem tökéletes az biztosan anyanyelvi szinten beszéli :P és ő tökéletes.

2011. márc. 17. 12:58
 14/16 anonim ***** válasza:
36%
Nem beszélek anyanyelvi szinten, attól azért én elég messze vagyok, de ettől még hallom, hogy nem jó a kiejtés. És úgy gondolom, ha már csinálunk valamit, akkor csináljuk rendesen. Volt nekem olyan angol tanárom, aki korábban oroszt tanított, na neki volt hasonló a kiejtése. Miért ne lehetne eleve a helyes kiejtést megtanítani? Még ha a gyerek nem is utánozza tökéletesen, de legalább ne a rosszat hallja szerintem.
2011. márc. 17. 13:02
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom 3 éves,és engedem neki nézni a Dora babát,meg a Go Diego Go-t is,de én már 1 éve hordom angol órákra(lehet megkövezni)és a tanárja mondja is,hogy hasznosítja a mesébe elhangzott dolgokat!Alapból biztos nem tanul belőlük,de így könnyebb a nyelvtanulás!(Annyira oda van érte,hogy születésnapjára is Dora babát kap...)
2011. márc. 22. 08:00
 16/16 anonim ***** válasza:
53%

A lányom nyáron lesz 2 csak akkor nézte a Dórát amikor tanultam. De egyáltalán nem kötötte le (amit nem is bánok).

Süsü, Vuk, a magyar népmesék, a régi disney meséket, meg pár újabbat is néz. És ne kövezzetek meg de pár animet is néz.

2011. máj. 25. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!